Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Rover en ANWB willen snel sterabonnement terug

chipkaartHet sterabonnement moet worden hersteld.  Dit schrijven Rover en ANWB in een brief aan de Tweede Kamer. De organisaties vrezen dat het openbaar vervoer een steeds minder aantrekkelijk alternatief wordt voor de auto doordat OV-reizigers in toenemende mate te maken krijgen met versnippering, onoverzichtelijke tarieven en flinke kostenstijgingen.

Met het afschaffen van de sterabonnementen is per 1 januari een einde gekomen aan één nationaal abonnement in het openbaar vervoer. Doordat de 19 provincies en stadsregio’s allen een eigen tariefbeleid voeren, is een lappendeken van tarieven en abonnementsoorten ontstaan. Voor reizigers betekent dit veel onduidelijkheid en bovendien vaak fors hogere kosten, doordat zij bijvoorbeeld per kilometer moeten betalen of per vervoerder een abonnement moeten aanschaffen.

Rover maakte een analyse van de vele soorten OV-abonnementen in het rapport “wat is er aan de hand in abonnementenland?” dat inmiddels naar de Kamerleden is gestuurd. Rover en ANWB vrezen dat de verantwoordelijke decentrale overheden niet voor een goede oplossing zullen zorgen aangezien juist zij verantwoordelijk zijn voor de huidige tarievenchaos. De consumentenorganisaties willen daarom dat de landelijke politiek ingrijpt.

Rover en ANWB willen dat voor concessiegrensoverschrijdende kwesties snel wordt gekomen tot een gezamenlijke visie, een effectievere besluitvorming en meer reizigersfocus, met een betere betrokkenheid van de consumentenorganisaties. De brief van Rover en ANWB is geschreven mede namens de Consumentenbond, LSVb, Fietsersbond, ANBO, CG-Raad, Oogvereniging en Platform VG, CSO en Voorzittersoverleg Rocov’s.

De brief van de consumentenorganisaties kan rekenen op een positieve reactie van PvdA Tweede Kamer-lid Duco Hoogland: “De afgelopen tijd hebben de vervoerders bewezen beter te zijn in onderling ruzie maken dan het aanbieden van een goed OV-abonnement aan de reiziger. De staatssecretaris gaat er nu voor zorgen dat de vervoerders beter met elkaar samenwerken en dat de overheid kan ingrijpen en besluiten kan nemen als de vervoerders er onderling niet uitkomen. Dat is winst voor de reiziger”.

Rover en ANWB zijn opgelucht om te vernemen dat de staatssecretaris de regie meer naar zich toe gaat trekken. Totdat deze regie zijn vruchten afwerpt moeten direct de sterabonnementen opnieuw worden aangeboden om verdere schade voor de reiziger te beperken, aldus de consumentenorganisaties.

Reacties   

 
0 #7 Janneke 01-03-2013 21:04
Janneke zei:
Terug met het sterabonnement! Ik ga het dubbele betalen als ik het advies van de verschillende ov bedrijven zou opvolgen, van 2590 naar bijna 5000 per jaar. Dat is toch te zot voor woorden. Er is nog een andere optie maar ook die is veel duurder dan wat ik nu met het duurste jaarabonnement betaal. De auto wordt nu wel heeeeeel aantrekkelijk.


Oh nog even voor de duidelijkheid, je kunt nu dus geen regio grenzen meer overschrijden zoals veel Zeeuwen doen omdat ze werken in Zuid Holland. Daarom moet je maar 2 abonnementen aanschaffen. En dat maakt dat het zoveel duurder wordt.
Citeer
 
 
0 #6 Janneke 01-03-2013 21:01
Terug met het sterabonnement! Ik ga het dubbele betalen als ik het advies van de verschillende ov bedrijven zou opvolgen, van 2590 naar bijna 5000 per jaar. Dat is toch te zot voor woorden. Er is nog een andere optie maar ook die is veel duurder dan wat ik nu met het duurste jaarabonnement betaal. De auto wordt nu wel heeeeeel aantrekkelijk.
Citeer
 
 
0 #5 boskma h.c. 01-03-2013 11:42
geachte heer /mevr. ik ben tegen de o.v. kaart om dat zij het duurder kunnen maaken zonder dat je het ziet of merkt ook ben ik verpl. om met de auto tegaan stel ik wil uit eten in a.dam met de trein 15 mnt en nog eens 10 mnt met de tram dat is geen probl.ik ga 2x per jaar met de trein wat moet ik met een ov kaart ???
Citeer
 
 
+2 #4 Rian van der Borgt 01-03-2013 11:14
Frans2 zei:
Hier in Brabant willen wij het sterabonnement helemaal niet terug.
Er zijn genoeg reizigers die daar anders over denken.
Citeer
 
 
-1 #3 Frans2 01-03-2013 08:20
Hier in Brabant willen wij het sterabonnement helemaal niet terug.
Citeer
 
 
-1 #2 Peter Eindhoven 28-02-2013 10:35
Zonder meer goed, dat Rover zaken aangaande openbaar vervoer, het gemak en kosten, samen aanpakken. Liever nog met andere vervoersbelange n verenigingen als ANWB. Onder het motto: Samen staan we sterk{-er}, valt er meer te bereiken.
Citeer
 
 
-1 #1 boer 27-02-2013 18:03
Ik vind het van ROVER een prima initiatief dat deze de ANWB in de arm heeft,vind ik dat ze sterker in hun schoenen staan;overigens bleek gisteravond ook weer dat er in de avonduren toch enig busvervoer is daar ik plotseling autopech heb al ging het thuiskomen wel moeizaam;pluspu nt was wel dat ik na twee keer overstappen geen overstaptarief betalen hoefde.
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT