Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


OPROEP 175 jaar spoor: wat betekent dit voor jou?

thumb 175jaarspoor2Dit najaar wordt 175 jaar spoor gevierd. Rover roept reizigers op om de eigen ervaringen met het Nederlandse spoor te delen. Stuur ons bijvoorbeeld een (oude) foto, tekening, verhaal of gedicht waaruit blijkt wat het spoor voor u betekent. Een selectie van het ingezonden materiaal wordt gepubliceerd in een speciale editie van ons blad De Reiziger en vertoond tijdens een publieksevenement in Amersfoort.

De eerste trein vertrok op 20 september 1839 uit Amsterdam naar Haarlem. De trein verbond Nederlanders met elkaar, ontsloot het achterland met de steden en bracht Nederland welvaart en vooruitgang. Inmiddels ligt er 7.000 kilometer spoor in ons land en gebruiken dagelijks miljoenen reizigers het hoofdrailnet en de regionale en lokale spoornetten (trein, lightrail, tram en metro).

175 jaar later viert de spoorsector zijn jubileum. Op 20 september is een replica van de allereerste trein, de Arend, te bewonderen op het plein voor station Amsterdam en zal er historisch materieel rijden tussen Amsterdam en Haarlem. Van 16 t/m 21 oktober vindt een publieksfestival plaats in Amersfoort. Rover doet ook mee om de reiziger een plaatsje te geven binnen de festiviteiten.

Wij nodigen u graag uit te laten zien wat het spoor voor u betekent/betekend heeft of wat uw visie op het spoor is. Deel uw gedachten middels een creatieve uiting naar keuze: een mooie foto, of juist een kritisch beeld, een interessante anekdote, een mooi verhaal, een ontroerend gedicht of een leuke tekening. Een selectie van de inzendingen wordt afgedrukt in een speciale uitgave van De Reiziger, de inzenders van het geselecteerde materiaal krijgen dit blad thuisgestuurd. Het is daarbij bovendien onze bedoeling de inzendingen te tonen tijdens het publieksevenement in Amersfoort.

Inzendingen zijn t/m 11 augustus welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons postadres.


Voorwaarden

  • Inzenden t/m 11 augustus
  • Anoniem inzenden is ook toegestaan
  • Verhalen en gedichten tot 750 woorden
  • Foto’s in afdrukkwaliteit: bij voorkeur 300 dpi en minimaal 1 MB in omvang. Bestanden groter dan 10 MB graag verzenden via wetransfer.nl
  • Rover behoudt zich het recht voor ingezonden materiaal te gebruiken in het kader van (de promotie rond) 175 jaar spoor, uiteraard altijd met naamsvermelding

Zie voor meer informatie over de festiviteiten www.175jaarspoor.nl

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT