Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


In Memoriam: secretaris Hans Dannis

thumb Hans2Wij zijn diep geraakt door het plotseling overlijden van onze secretaris Hans Dannis. Hans overleed op 15 september na een kort ziekbed. Hij is 64 jaar geworden.

Hans is van onschatbare waarde gebleken voor Rover. Hij had steeds veel plannen voor de vereniging in petto. Zijn drijfveer was goed Openbaar Vervoer, voor en door reizigers.

Ruim zeven jaar geleden zette Hans zijn jarenlange passieve lidmaatschap van Rover om in een actieve bijdrage als secretaris van het landelijk bestuur. Met als moitvatie: “Steeds weer en steeds meer blijkt , dat goed openbaar vervoer van groot belang is voor onze leefomgeving en zelfs voor onze toekomst. Voor Rover ligt hier een zware verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan de ontwikkeling in deze richting. Zowel uit het belang van de huidige reiziger als vanuit een algemeen maatschappelijk belang.”

Zijn kennis van het openbaar vervoer vergaarde hij door er veelvuldig mee te reizen, ook buiten de landsgrenzen. Zijn passie lag bij de vrijwilligers van Rover die in het land actief zijn. Die wilde hij ondersteunen en helpen voorbereiden op de nieuwe taken die op hen afkomen. Communiceren en informeren vond hij belangrijk. Dit kwam tot uitdrukking in degelijke verslagen van vergaderingen en informatieve stukjes als ‘Kijk op de Rover-bestuurstafel’. Ook maakte hij elk jaar weer veel werk van het jaarverslag, boordevol informatie over de activiteiten van afdelingen en werkgroepen.

Hans was een zeer gestructureerd iemand, en dat bracht hij ook in binnen de vereniging en dan niet alleen in het bestuur. Zo structureerde hij het afdelingsbeleid, werden de statuten onder zijn leiding gewijzigd en bedacht hij een ingenieus vergaderschema voor de uitwisseling tussen actieve leden en bestuur. Ook bedacht hij een nieuw functiewaarderingssyteem voor het kantoor.

Naast het gestructureerde had Hans ook iets rebels in zich. Je zag hem opleven als zich iets van een actie leek te ontspinnen bij Rover. Hij deed daar graag aan mee. Zo hield hij een droogkomische toespraak toen de strippenkaart door Rover ten grave werd gedragen, deelde hij folders uit over het verdwijnen van de Voordeelurenkaart, kwam hij in actie tegen de opheffing van de Beneluxtrein en ging hij met reizigers in gesprek op station Amersfoort over de verbeteringen die zij wensten voor dit station.

Zijn humor en gevoel voor ‘speelsheid’ kwamen onder andere tot uitdrukking in de quizjes die hij bedacht voor de retraites van het bestuur en in de grote Rover-quiz tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2013. Ook bedacht hij de Pietjan Wippoo-excursies, een eerbetoon aan Rover-lid Pietjan Wippoo, die in 2011 overleed. Elk jaar gaan een twintigtal Rovers en enkele dierbaren  van Pietjan op avontuur in steeds een ander stukje van Nederland, te voet en met het OV.

Met Hans verliest Rover een belangrijk ‘familielid’. Ons rest nu de taak om in zijn voetsporen verder  te gaan. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Margreet.

“Niet gemakkelijk te vervangen, en ook nog eens zo aardig!”

“Een man van stug doorwerken, kalm en humorvol.”

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT