Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Compleet spoorboekje voor het eerst weer te koop

 

thumb Spoorboekje 2015 coverVoor het eerst in 4 jaar is het papieren spoorboekje in zijn traditionele vorm teruggekeerd. Treinreiziger.nl en Rover hebben hun minispoorboekje dit jaar vervangen door het complete “dikke” boekje, zoals het spoorboekje er tot 2010 uitzag. Het boekje is vanaf 17 december verkrijgbaar via de AKO. Online is het spoorboekje te koop via ako.nl en treinspoorboekje.nl.

In 2010 schafte NS het papieren spoorboekje af, omdat er te weinig mensen gebruik van maakten. Treinreiziger.nl en Rover kregen sindsdien echter aanhoudend vragen van reizigers die het spoorboekje misten. Sinds 2012 gaven de organisaties daarom samen het minispoorboekje uit waarin alle treintijden van doorgaande intercity’s staan. In 2013 verscheen hierop een aanvulling met stoptreintijden. Beide jaren werden duizenden exemplaren van de spoorboekjes verkocht. Het is voor Treinreiziger.nl en Rover daarom duidelijk dat reizigers ook anno 2014 nog steeds behoefte hebben aan een totaaloverzicht op papier, reden voor de organisaties om dit jaar het traditionele dikke spoorboekje met alle treintijden uit te geven.

Het spoorboekje toont niet alleen de treinen van NS, maar ook van Arriva, Veolia, Breng, Syntus en Connexxion. Ook de meeste grensoverschrijdende treinen zijn er in opgenomen. Daarnaast bevat het boekje praktische informatie voor treinreizigers zoals informatie over de OV-chipkaart, het nachtnet en treinabonnementen.

Het papieren spoorboekje kost € 9,95 en is verkrijgbaar bij alle AKO filialen en bij de Bruna stationswinkels. Roverleden ontvangen een voucher waarmee ze het boekje met 50% korting kunnen aanschaffen.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT