Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Ook op station Almelo weer gewoon lekker zitten

thumb bankjes almeo okt 2014 1Na Rover-Haarlem moesten ook Rover-Twente en Overijssel-West flink aandringen op zitgelegenheid op het station. Ook de reiziger van Almelo naar Mariënberg kan nu weer gewoon op een bankje plaatsnemen.

Het afgelopen jaar is het NS-station in Almelo voor een deel van gedaante veranderd. Eén van de twee stationsgebouwen - het noordelijkste, op het perron in Almelo - is gesloopt. Hierdoor is er een plein van 60 meter lang ontstaan waarover je het perron van de trein Almelo – Mariënberg kunt bereiken (en omgekeerd vanuit de trein het overblijvende stationsgebouw).

In het stationsgebouw is een wachtkamer aangelegd waar je kunt plaatsnemen op ronde, groene zitcirkels in de ruimte. De ruimte wordt bewaakt door camera’s. Dit gebouw is dus echter een eind verwijderd van het perron Almelo – Mariënberg.

Na behoorlijk veel aandringen van Rover Twente, Rover Overijssel-West en de vereniging Alma is nu een viertal bankjes geplaatst bij het perron van de trein Almelo – Mariënberg. De abri die hier stond is namelijk bij de sloop van dit voorjaar ook gesloopt. Nu kunnen reizigers voor vertrek uit Almelo gelukkig gewoon weer plaatsnemen.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT