Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Handleiding

Aan deze handleiding wordt nog gewerkt, het kan dus zijn dat u op zoek bent naar uitleg die er nog niet in staat. Bekijk daarom ook de veelgestelde vragen.

Komt u er nog niet uit? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Handleiding Rover Forum

Laat uw stem horen, doe mee op het Rover forum via uw pc of smartphone! Discussieer over het openbaar vervoer, deel OV-foto's en video's, reageer op stellingen en ideeën en deel ervaringen met andere reizigers. 

Hoe werkt het?

Het forum vindt u in de rubriek "Community". Als u daarop klikt komt u op de communitypagina terecht. Vervolgens klikt u in de navigatiekolom links op "Forum". Maak uw keuze uit de vele onderwerpen op het forum. Iedereen kan de berichten op het forum lezen, maar om zelf te kunnen reageren en foto's en video's te kunnen plaatsen moet u zich eerst nog aanmelden als deelnemer. Een ander woord voor een bericht op een forum is ‘post’ (een Engels woord dat wordt uitgesproken als ‘poost’). Hier gebruiken we het Nederlandse woord ‘bericht’.
Voor de berichten op ons forum gelden enkele 'huisregels', die u hier vindt: Regels. De moderatoren van dit forum letten op de naleving van deze regels en treden zo nodig op.


Aanmelden

Aanmelden als forumdeelnemer doet u als volgt. Klik eerst op "Community" en vervolgens op "Nu gratis registreren!". In het venster dat verschijnt vult u uw gegevens in. Lees de algemene voorwaarden. U kunt aangeven dat u akkoord bent met de voorwaarden door onderin het formulier het vakje "Ik heb de algemene voorwaarden gelezen ..." aan te vinken. Klik vervolgens op "Volgende". U ontvangt direct een bevestigingsmail met een activatiecode en de inloggegevens die u hebt opgegeven: gebruikersnaam en wachtwoord. Volg de instructie voor de activering en bewaar uw inloggegevens goed. Na activatie kunt u meteen actief worden op het forum.

Reageren op een bericht

U kunt op vier manieren reageren op een bericht. De eerste drie zijn “SNEL ANTWOORD”, “ANTWOORD” EN “QUOTE”. Hiervoor vindt u drie “buttons” onderaan het bericht. De vierde manier is “ANTWOORD ONDERWERP”. De button hiervoor vindt u helemaal onderaan de forumpagina. Hieronder vindt u een toelichting op elk van de vier manieren om te reageren.

Manier 1: "SNEL ANTWOORD". Deze manier van reageren gebruikt u voor een snelle reactie, als u geen opmaak zoals vet en cursief nodig heeft en ook geen gebruik wilt maken van "smileys" (  ,  , en dergelijke). Er verschijnt een invoervenster waarin u uw reactie kunt intypen. In feite bent u in een eenvoudige tekstverwerker terechtgekomen. Boven het invoervenster staat het onderwerp van het bericht vermeld waarop u reageert, en ervoor is “Re:” gezet (afkorting voor het Engelse “reply”, “antwoord” dus, in gewoon Nederlands). Als u klaar bent met uw bericht, klikt u op "Plaats bericht" onder het invoervenster, waarna uw reactie op het forum verschijnt. Wilt u de reactie die u heeft ingetypt niet plaatsen, dan klikt u niet op "Plaats bericht" maar op "Annuleren". 

Manier 2: "ANTWOORD". Deze manier van reageren gebruikt u als u wél opmaak of smileys wilt gebruiken (zie hierna). 

Manier 3: "QUOTE". Deze manier van reageren is handig om aan de andere deelnemers duidelijk te maken op welk bericht u precies reageert. Het bericht waarop u reageert wordt dan namelijk vanzelf aan het begin van uw reactie weergegeven. 

Manier 4: "ANTWOORD ONDERWERP". Deze manier van reageren gebruikt u als uw reactie op het op het onderwerp als geheel slaat en niet op een afzonderlijk bericht. De button hiervoor vindt u onderaan de forumpagina.

Een nieuw onderwerp starten

U start een nieuw onderwerp door te klikken op de button "Nieuw onderwerp". Deze button vindt u onderaan elke forumpagina. Kies de categorie waar uw nieuwe onderwerp in thuishoort en vul een korte en duidelijke omschrijving van uw onderwerp in. Vervolgens typt u in het venster "Bericht" het bericht in waarmee u de discussie over het onderwerp wilt starten. U sluit af door te klikken op de button "plaats bericht", die u onder het berichtvenster vindt. Let op: kies de categorie zorgvuldig en zorg voor een duidelijke omschrijving! Dat vergroot de kans dat forumbezoekers die geïnteresseerd zijn in uw onderwerp het bericht zullen vinden.

Smileys en tekstopmaak

De regel met smileys boven het invoervenster valt direct op. Als u op een van deze buttons klikt wordt een code ingevoerd, die in het uiteindelijke bericht op het forum wordt weergegeven als smiley. 
De buttons in de rij daarboven zijn voor de opmaak. De belangrijkste buttons zijn: B ("bold" - vet), "I" ("italics" - cursief), "U" ("underline" - onderstrepen), "S" ("strike-through"- doorhalen). U kunt ook met gekleurde letters werken, genummerde en ongenummerde opsommingen maken, et cetera. Experimenteert u maar eens met alle mogelijkheden, dat is de beste manier om er handigheid in op te doen. 
Als u op een opmaak-button klikt, verschijnen er codes in uw tekst. Dat ziet er wat vreemd uit als u bezig bent met uw bericht, maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. In de uiteindelijke tekst op het forum zijn deze codes verdwenen en het enige wat u ziet is dat de tekst opmaak heeft gekregen, dus bijvoorbeeld vet wordt weergegeven. Een overzicht van deze codes is te vinden onder de de button met het vraagteken helemaal rechts in de regel met opmaak-buttons. 
U kunt ook het oorspronkelijke bericht citeren. Klik hiervoor op het tekstballonnetje in het midden van de regel met opmaakbuttons.
Op de regel met opmaak-buttons staan rechts, vlak voor het vraagteken, nog twee handige buttons. Met deze buttons kunt u een extra venster openen waarin u tijdens het typen kunt zie hoe de tekst er uiteindelijk zal uitzien. Het verschil tussen de twee buttons is dat dit voorvertoningsvenster onder of rechts van uw tekstinvoer wordt geplaatst.

Abonneren (waarschuwing bij nieuwe berichten)

Wilt u gewaarschuwd worden als een forumdeelnemer een nieuw bericht plaatst? Dan "abonneert" u zich op het onderwerp. Dit doet u door onderaan de pagina te klikken op "abonneer". U ontvangt dan een emailbericht zodra er een nieuw bericht is geplaatst. U kunt zien dat u zich geabonneert heeft aan de tekst van de button, die veranderd is in "Uitschrijven". Als u hierop klikt, zegt u het abonnement weer op en ontvangt u vanaf dat moment geen waarschuwing meer bij nieuwe berichten.

Melden aan moderator

Als u meent dat een forumdeelnemer zich niet aan de spelregels houdt, dan kunt u dit melden aan het team van moderatoren. De button hiervoor vindt u onder elk bericht. Het team geeft geen antwoord op deze meldingen maar beoordeelt elke melding in het kader van zijn taak om erop toe te zien dat de discussies netjes verlopen.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT