Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Veelgestelde vragen

Ons internetteam bestaat uit een groep vrijwilligers. Indien u op zoek bent naar vrijwilligerswerk op het gebied van websites of internet en multimedia in de breedste zin van het woord, komen wij graag met u in contact. Meld uzelf aan via het menu vrijwilligerswerk doen bij Rover of stuur direct een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe maak ik een profiel aan?

Klik in het hoofdmenu op ‘community’. Klik nu in de pagina op de grote groene knop ‘nu gratis registreren’. U voert een naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: de gebruikersnaam is de naam die zichtbaar wordt als u een bericht plaatst. Na het registreren moet u eenmalig uw profiel activeren door op de link in de bevestigingsmail te klikken.

Wanneer u bent ingelogd ziet u in het verticale menu links een “profielmenu”. Indien gewenst kunt u via dit menu een beschrijving van uzelf geven, een foto of avatar plaatsen, eigen foto’s delen en vrienden toevoegen.

Waarom blijf ik niet ingelogd?

Het kan zijn dat uw browser geen cookies accepteert. Om probleemloos ingelogd te blijven, moet het systeem een cookie bij u achterlaten. Wordt dit geblokkeerd, dan kan het gebeuren dat u weer een leeg inlogscherm krijgt te zien als u in het menu opnieuw op 'community' klikt. Overigens kunt u dan waarschijnlijk wel verder naar het forum zonder opnieuw in te loggen, maar dit kan per pc verschillen.

Hoe kan ik uitloggen?

Ga naar één van de pagina's binnen het profielmenu, of ga naar uw profielpagina door in het menu op 'community' te klikken. Rechtsbovenin op alle profielpagina's staan 4 icoontjes. Het meest rechtse icoon, de aan/uit-knop, kan aangeklikt worden om uit te loggen.

Waarom zijn sommige forumitems “op slot”?

De forumcategorieën ‘persberichten’ en ‘blogs’ worden alleen door Rover gevuld: hierin komen automatisch de persberichten en columns van de actueel-pagina te staan. U kunt hierop reageren, maar zelf geen items plaatsen in deze categorie. Hiervoor kunt u de overige forumcategorieën gebruiken.

Ook kan een topic worden gesloten als een moderator hiertoe besluit. Bijvoorbeeld omdat de discussie te ver is afgedwaald of de emoties te hoog oplopen.

Wat is het verschil tussen Mijn fotoalbum en de OV-foto’s pagina?

De pagina OV-foto’s is een openbare pagina waarop iedere reiziger OV-foto’s kan plaatsen. Deze kunnen ook door iedereen worden bekeken. Mijn fotoalbum is een optie bij uw persoonlijke profiel. U bepaalt zelf waar u deze voor gebruikt: u kunt ook privé-foto’s delen. U kunt dit foto-album zo instellen dat hij niet door iedereen te bekijken is maar bijvoorbeeld alleen door bezoekers die u als vriend heeft ingesteld.

Kan ik mijn profiel afschermen?

Indien u bepaalde gegevens wel wil invoeren maar niet aan iedereen wil tonen, kunt u deze afschermen. Als u bent ingelogd vind u in het verticale menu links het ‘profielmenu’. Hier kiest u voor de optie ‘privacy-instellingen’. Op deze pagina kunt u voor ieder onderdeel bepalen of deze zichtbaar is voor iedereen, voor alleen geregistreerde gebruikers van de website of voor een select gezelschap dat u zelf als vriend heeft toegevoegd.

Waarom is mijn profielmenu niet zichtbaar?

Het forum is breder dan de rest van de website, daarom kan vanuit het forum het verticale profielmenu niet worden weergegeven. Klik opnieuw op het menu ‘community’ om het profielmenu weer zichtbaar te maken.

Waar kan ik technische fouten of problemen melden?

Technische problemen kunt u via email doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie kan mij helpen als ik er niet uit kom?

Heeft u problemen met het forum? Kijk dan eerst onder het tabblad ‘help’. Komt u er nog niet uit of heeft u andere problemen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zijn de huisregels?

Wij gaan uit dat iedereen zich een voorstelling van fatsoenlijk gedrag kan maken. Dat wil zeggen: geen foto’s plaatsen die schokkerend of pornografisch van aard zijn en geen onredelijke ruzies of persoonlijke aanvallen beginnen op ons forum. De uitgebreide huisregels leest u hier.

Wat gebeurt er als iemand de huisregels overtreedt?

Een team moderatoren houdt de discussies op het forum in de gaten. Indien de regels worden overtreden, zal een moderator ingrijpen door een foto of bericht te verwijderen of de discussie bij te sturen. Hiervoor kan de gebruiker een waarschuwing ontvangen. Na herhaaldelijk waarschuwen kan een moderator het noodzakelijk vinden iemand (voor beperkte tijd) de toegang tot de community te ontzeggen. Een dergelijke blokkering gebeurt aan de hand van het IP-adres, het is dan dus niet mogelijk wel via een ander emailadres in te loggen.

Hoe kan ik de nieuwsberichten voortaan op een ander emailadres ontvangen?

Indien u zich via deze website heeft ingeschreven, kunt u onderaan een nieuwsbericht zelf aangeven of u de berichten nog op dat emailadres wilt ontvangen. Heeft u zich ingeschreven via onze voormalige website? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan de website?

U kunt altijd artikelen plaatsen in het forum. Wilt u een redactioneel bijdrage doen? Neem dan contact op met de webredactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik adverteren op de website?

Indien uw product bij onze doelstellingen aansluit, kunt u met ons over de mogelijkheden tot adverteren overleggen. Wij zijn ook geïnteresseerd in het uitwisselen van banners. Neem hiervoor contact op met het internetteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik ook actief worden binnen het internetteam?

Ons internetteam bestaat uit een groep vrijwilligers. Indien u op zoek bent naar vrijwilligerswerk op het gebied van websites of internet en multimedia in de breedste zin van het woord, komen wij graag met u in contact. Meld uzelf aan via het menu vrijwilligerswerk doen bij Rover of stuur direct een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb een andere vraag, hoe kom ik in contact met het internetteam?

Neem contact met ons op via email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT