Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Eropuit: Reptielenzoo Iguana Vlissingen

ik

Het openbaar vervoer bestaat niet alleen voor reizigers die er toevallig van afhankelijk zijn of voor forensen die zo het makkelijkst op hun werk kunnen komen. Er valt in Nederland en de directe omgeving van alles te beleven om een leuk dagje uit te organiseren, ook met het OV. Niet voor niets beheert de NS de website eropuit.nl en een Spoordeelwinkel vol tips voor een dagje museum of pretpark. Rover-woordvoerster Sanne van Galen neemt de komende tijd in een wekelijkse blog een aantal verrassende bestemmingen onder de loep. Waarbij de vraag centraal staat: is dit inderdaad een geschikt uitje om met het OV af te leggen?

Deze week: Reptielenzoo Iguana en Vlissingen 

Provincie Zeeland kent vele verrassende plekjes, maar ook in de grotere steden valt nog genoeg te ontdekken. Om met het OV binnen Zeeland te reizen moet je veel tijd beschikbaar hebben, maar grotere steden als Middelburg en Vlissingen zijn vanuit de Randstad per intercity bereikbaar. De OV-reis is dus niet moeilijk. Tenzij je met de OV-chipkaart reist.

Vlissingen1De directe intercity die vanuit Schiphol/ Rotterdam/ Den Haag naar Zeeland rijdt, vertrekt slechts één keer per uur. Wanneer dit tijdstip niet prettig uitkomt, is het ook mogelijk over te stappen in Roosendaal. Met deze reis is echter iets wonderlijks aan de hand. Wie met korting reist, betaalt volgens de reisplanner van 9292 voor een enkele reis Schiphol-Vlissingen € 13,40. Met de OV-chipkaart is dit bedrag opeens € 17,70. Dit is te wijten aan een al even wonderlijke reisinstructie: check uit bij NS op station Roosendaal, gevolgd door een check in bij NS op station Roosendaal. Moet je nu ook al in- en uitchecken als je met één vervoerder reist? Ja dus. Want technisch gezien behoort de eerste trein toe aan NS Hispeed, en die vonden het handig een eigen in- en uitcheckmoment te creëren. Dus moet je als reiziger de op het oog zinloze handeling verrichten om bij NS uit te checken, even te wachten, en bij precies diezelfde NS weer in te checken. Voor deze moeite betaal je bovendien  € 4,30 meer (dubbel opstaptarief). Voor een enkele reis. Een retourtje Vlissingen komt hierdoor met korting al op een indrukwekkende € 35,40 en zonder korting zelfs op € 59! Een dagkaart kopen is hier dus een betere optie.

Vlissingen3Wie nog steeds zin heeft om naar Zeeland te reizen, zou zeker eens binnen moeten stappen bij Reptielenzoo Iguana. Deze attractie is gelegen aan het Bellamypark, één van de mooiste plekjes in Vlissingen. De reptielenzoo is verdeeld over vier gebouwen en biedt een waar doolhof aan trappetjes en vreemde routes. Voor minder validen is dit daarom helaas geen geschikt uitje. De zoo is verrassend uitgebreid, je komt hier allerlei dieren tegen: van krokodillen tot leguanen en zelfs een heuse vlindertuin.

Vlissingen2Wie in de middag nog een aanvullende activiteit zoekt, kan onder meer terecht bij het MuZEEum. Hier is van alles te zien over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Gezinnen met kinderen raad ik het Arsenaal aan. Dit wonderlijk themaparkje wil je niet bezoeken vanwege de indrukwekkende piratenpoppen, want veel beweging zit hier niet in. De houterig bewegende skeletten die een halve minuut na hun eigen boegeroep pas tevoorschijn komen, werken zelfs wat op de lachspieren. Maar het Arsenaal is absoluut een sfeervol gebouw met bovendien een uitgebreid zee-aquarium. Voor de dagbezoeker biedt een bezoekje aan het kraaiennest, een uitkijktoren op 60 meter hoogte, een mooie gelegenheid om bijzondere plaatjes van de omgeving te schieten.

De treinreis vanuit Vlissingen naar Schiphol duurt zo’n 2,5 uur. Nog wel, vanaf 2012 gaat de trein vanaf Roosendaal op alle tussengelegen stations stoppen waarmee de reis 12 minuten langer wordt. Een groot deel van de treinreis voert langs ruime velden en kleine dorpjes, een oase van rust. Daarmee is een treinreis naar Zeeland een heerlijke rustgevende vrije tijdsbesteding. Tenzij je met de OV-chipkaart reist.

Reptielenzoo Iguana, di t/m za van 10:00 tot 17:30, zo/ ma van 13:00 - 17:30 (vanaf 1 oktober aangepaste tijden), entree €8,50, www.iguana.nl
MuZEEum, ma t/m vr van 10:00 tot 17:00, za/ zo van 13:00 tot 17:00, entree volwassenen €8, www.muzeeum.nl
Het Arsenaal, dagelijks van 10:00 - 19:00 uur, entree volwassenen €13,50, www.arsenaal.com 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT