Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


100.000 OV-fiets deelnemers

arriengrootOV-FIETS brak in 2011 twee records. Het aantal abonnees steeg naar honderdduizend en het aantal ritten naar een miljoen. Namens Rover feliciteer ik de initiatiefnemers en de huidige directie met dit geweldige resultaat.

Een reiziger gaat van adres naar adres. De trein gaat van station naar station. De zwakke plek van het OV is het voor- en natransport. Niets mis met bus of tram maar in veel plaatsen is een fiets toch echt handiger en sneller. Het was vroeger ook mogelijk om een fiets te huren in een stationsrijwielstalling, maar dan moesten er formulieren worden ingevuld en een borgsom worden achtergelaten. Kortom: gedoe. Het briljante van de OV-fiets is dat er maar één keer via de website een formulier moet worden ingevuld en dat je daarna alleen maar hoeft te zwaaien met je pasje en je kunt met je fiets wegrijden. In Utrecht en Den Haag Centraal zie je ’s morgens files ontstaan bij de stalling. Geen files met stinkende uitlaatgassen maar files van mensen die op hun beurt wachten om hun pasje en de sleutel van hun fiets te laten scannen. Daarna stappen ze opgewekt op hun fiets en gebruiken ze hun benen waar ze voor bedoeld zijn. Niet om een gaspedaal of de koppeling in te trappen maar om te fietsen. Gezond, milieuvriendelijk en snel.

Ooit had de NS de slagzin: veilig, vlug en voordelig. Dat is de OV-fiets. Heeft u nog geen pasje? Kijk op www.OV-fiets.nl en regel een pasje. U zult er heel veel plezier van hebben.

Arriën Kruyt

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT