Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Wachtende reizigers in Haarlem afgescheept ...

wachtcontainers haarlem_stations_1-354x200-rond

... met zeecontainers. Reizigers op stationsplein Haarlem moeten komend half jaar wachten in donkere, stinkende en vrouw-onvriendelijke 
zeecontainers. ROVER Haarlem is verbijsterd over deze bouwvakkersoplossing en heeft een brandbrief gestuurd aan de gemeenteraad.

Stel, je gaat morgen op vakantie met het vliegtuig. Op Schiphol aangekomen blijken er werkzaamheden te zijn aan de pier, en moet je wachten in een donkere, stinkende zeecontainer....

Ondenkbaar? Haarlem doet het! Sinds vorige week staan op het Haarlemse stationsplein zeecontainers als wachtruimte voor reizigers die beschut willen wachten op bus of Zuidtangent.

 

Rover-afdeling Haarlem is verbijsterd en overrompeld door deze zeecontainers. De afdeling waardeert het dat er nu eindelijk gehoor gegeven wordt aan de oproepen van de afdeling om reizigers beschutting te geven. Zeker nu de herfst dan toch echt is begonnen.

Maar dit is de verkeerde oplossing. De zeecontainers zijn donker, hebben geen ramen, stinken (urinelucht), en zijn gevaarlijk voor vrouwen. Kortom: de ideale methode om reizigers voorgoed de auto in te jagen en Haarlem negatief op de kaart te zetten. Er stappen dagelijks 35.000 reizigers in en uit op station Haarlem. Deze moeten gekoesterd worden en in het zonnetje gezet, in plaats van afgescheept worden met duistere zeecontainers!

De afdeling denkt dat er alternatieven zijn: “op dit moment worden overal in de stad oude abri's vervangen door nieuwe. Bijvoorbeeld langs de Leidsevaart (8 stuks) en op het Delftplein (2). Kunnen deze oude abri's niet voorzien van een betonplaatje op het plein neergezet worden? Zoals de provincie vorig jaar deed langs de Zuidtangent route? Een andere oplossing is het neerzetten van een mooie lange houten overkapping door een goed timmerbedrijf. Met verlichting, ramen en bankjes.” De afdeling heeft de gemeente in een brief aangeboden om hierover mee te denken.

Wordt vervolgd…. 

 

(foto: Jeffrey Raademaker)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT