Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Dit zijn de OV-helden van 2011!

ovhelden

Buschauffeurs Murat Sahin uit Rotterdam en Marja Oost uit de regio Groningen/Drenthe zijn de Mr en Mrs Bus 2011. Tramconducteur Achraf Rachid uit Rotterdam en servicemedewerkster Adrie de Wit uit Haarlem mogen zich een jaar lang Mr en Mrs Rail noemen. Dit maakte radiomaker en treinenliefhebber Erik de Zwart op 22 september bekend op station Hilversum tijdens de feestelijke finale van de door Natuur & Milieu geïnitieerde campagne 'Mijn OV-held'. De werknemers van RET, Qbuzz en NS zijn echte OV-helden voor de ruim 1200 reizigers en collega's  die hen nomineerden.

Nominaties
Een deskundige jury, bestaande uit Tjerk Wagenaar (directeur N&M), Ineke van der Werf (directeur reizigersvereniging Rover) en Marijke van Haaren (oud-gedeputeerde van verkeer van de provincie Gelderland), heeft uit meer dan 1200 stemmen twintig finalisten gekozen. Deze mensen werden niet alleen geselecteerd op het aantal stemmen, maar ook op de bijzondere verhalen die de nominaties vergezelden. Bijvoorbeeld'omdat hij bij de stopplaats op het station de passagiers mededeelde dat hij even de bus ging verlaten voor een kopje koffie. Toen ik zei ook wel een kopje te willen hebben vroeg hij zwart of melk en suiker. Tot mijn verbazing kwam hij met 2 kopjes terug en gaf mij er ook een.'

Flirten in het openbaar  vervoer
Naast een verkiezing heeft Natuur & Milieu ook een publieksonderzoek laten uitvoeren onder 1000 respondenten. Daaruit blijkt dat een derde van de reizigers wel eens flirt in het openbaar vervoer. Ander vrolijk nieuws: 67% wordt zelf vrolijker van een vrolijke chauffeur of conducteur.  77% Van de reizigers maakt wel eens een praatje in bus of trein, met het personeel of met elkaar.  Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu: '65% van de bevolking is het met mij eens dat het werk van OV-personeel vaak onderschat wordt en dat deze mensen het verdienen om eens extra in het zonnetje te worden gezet.' 

Duurzame mobiliteit
Natuur & Milieu organiseerde de Mr & Mrs Bus en Rail verkiezing in het kader van de Europese Mobiliteitsweek om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen. Het openbaar vervoer is de meest milieuvriendelijke vorm van mobiliteit en dagelijks zorgt het personeel op de bus en rond de rails dat miljoenen mensen veilig en efficiënt van A naar B kunnen reizen. 

De Mr(s) Bus en Rail verkiezing is een initiatief van Natuur & Milieu en wordt gesteund door de vervoersbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, GVU, Hermes, Nederlandse Spoorwegen, Novio, Qbuzz, RET en Veolia. Mijn OV-held is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek, die van 11 tot en met 22 september 2011 plaatsvindt.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT