Rover-Delft
De afdeling komt op voor de belangen van de reizigers in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en in een gedeelte van de gemeente Westland (kernen Naaldwijk en De Lier). Aangrenzende Rover-afdelingen zijn Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer.
Wat doet Rover-Delft e.o.
Rover-Delft e.o. volgt de ontwikkelingen op het gebied van OV in de regio nauwlettend en verzamelt ervaringen van reizigers. De opgedane kennis gebruiken we in overleggen met en adviezen aan vervoerder en autoriteiten, zoals gemeenten en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dit gebeurt o.a. op de volgende manieren:
- Deelname aan het METROCOV: in het METROCOV geven organisaties die reizigers vertegenwoordigen gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurscommissie van MRDH en vervoerders in de regio (HTM, RET, Connexxion en EBS). Over sommige onderwerpen, zoals programma's van eisen, dienstregeling en tarieven zijn MRDH en vervoerders wettelijk verplicht advies te vragen. Daarnaast wordt er ook geadviseerd over toegankelijkheid, sociale veiligheid, informatievoorziening en beleidsplannen van de MRDH.
- Overleg met NS Reizigers en ProRail Randstad Zuid: samen met Rover-afdelingen uit de buurt (Drechtsteden, Hollands Midden, Rotterdam, Zoetermeer, Leiden) over de lokale en (lokale gevolgen van landelijke) ontwikkelingen op het spoor.
- Overleg met gemeente Delft: met ambtenaren van de afdeling ruimte praten we over concrete uitvoeringszaken als de plaats en de uitrusting van haltes, (niet) werken van informatiepanelen, (niet) werken van verlichting etc.
Beleid 2019
- Wij gaan door met het regelmatige overleg met de gemeente Delft. Frequentie 2 keer per jaar.
- Samen met Rover-afdeling Den Haag dringen wij bij de gemeente Rijswijk aan op een extra halte voor lijn 19 bij Rijswijk-Zuid.
- Wij blijven er alert op dat de rechtstreekse verbindingen per trein van Delft met Schiphol en van Delft met Eindhoven behouden blijven.
- Wij gaan vaker een ledennieuwsbrief rondsturen.
- We proberen zo spoedig mogelijke tot een regelmatig overleg met EBS te komen.
- Wij staan niet te juichen bij de invoering van de DelftHopper, maar omdat dit concept voortvloeit uit de aanbestedingsprocedure is naar onze mening verzet ertegen verspilde energie. Wel gaan we in de gaten houden en, door overleg en advies, actief te bewerkstelligen dat de gebruiksvoorwaarden voor reizigers zo gunstig mogelijke worden: korte aanmeldingstijd, zowel telefonisch als per app, integratie met 9292.nl.
- Bij het aantreden van de nieuwe vervoerder (25 augustus) versturen we een persbericht met onze mening over het nieuwe lijnennet in Delft en het Westland: we zijn verheugd over de vele frequentieverhogingen en het invoeren van het R-Net-concept op lijn (4)55. We zijn teleurgesteld over het verdwijnen van de reguliere busbediening in de westelijke Buitenhof, de Westlandhof en de Binnenstad.
Doe mee
De actieve leden komen eens in de maand bij elkaar om de actuele zaken de bespreken en overleggen en acties voor te bereiden. U bent altijd op deze bijeenkomsten welkom, ook als u alleen u wens of goede idee over het openbaar vervoer in Delft of omgeving wilt bespreken. Als u dit wilt, stuur dan een e-mail aan
Minstens eenmaal per jaar worden de leden van de afdeling uitgenodigd voor de Algemene Afdelingsledenvergadering. Op deze vergadering leggen de plaatselijke bestuursleden verantwoording af over het gevoerde beleid en wordt het beleid voor het komende jaar vastgesteld.
Contact met Rover-Delft
-
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
033-4220450
-
www.rover.nl/delft
-
Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(landelijk kantoor)