Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Wat is Rover?

roverdagRover is een vereniging van OV-reizigers, voor OV-reizigers. De naam staat voor 'Reizigers Openbaar VERvoer''. Als vrijwilligersvereniging bestaan wij geheel uit OV-reizigers die zich willen inzetten om het openbaar veroer te verbeteren. Deze reizigers kennen de dagelijkse praktijk in de OV-wereld als geen ander. Als consumentenorganisatie zetten wij ons daarom in voor de belangen van alle reizigers in bus, trein, tram, metro en andere vormen van openbaar vervoer. In Nederland zijn dat dagelijks drie miljoen mensen.

In verschillende overlegvormen vertegenwoordigen wij de reiziger. We zorgen dat de ervaringen van OV-reizigers worden gebruikt om vervoersbedrijven en overheden te adviseren. Daarnaast voeren we actie voor verbeteringen in het openbaar vervoer.

Rover geeft zes keer per jaar het tijdschrift De Reiziger uit. Dit blad bevat verenigingsnieuws, commentaren, tips en achtergrondartikelen over ontwikkelingen in het openbaar vervoer.

Reizigers kunnen bij Rover terecht met al hun vragen en klachten over het openbaar vervoer. Rover wil de (wettelijke) invloed van reizigers verder uitbouwen en zet zich daarvoor op de volgende manieren in:

  • Rover inventariseert de wensen van reizigers (o.a. door eigen onderzoek), en zet deze om in verstandige voorstellen;
  • Rover houdt de kwaliteit van het openbaar vervoer systematisch in de gaten en rapporteert hierover;
  • Rover zal vervoerbedrijven en overheden aanspreken op gemaakte afspraken en gedane toezeggingen, die bijvoorbeeld vastgelegd zijn in een concessie of een gebruikershandvest;
  • Rover kan klantvriendelijke acties voeren;
  • Rover maakt gebruik van publiciteit om vervoerbedrijven aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, en politici op hun democratische verantwoordelijkheid.
  • Rover is een vaste gesprekspartner van overheden en vervoerbedrijven.

Successen
Wat bereikt Rover zoal voor de reiziger? Bekijk onze grootste successen in een beknopte tijdlijn.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT