Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Actie voor beter OV

Reizigerswensen
Rover inventariseert de wensen en klachten van reizigers. Hierdoor weten wij wat er bij de reiziger speelt en brengen dit vervolgens op verschillende manieren onder de aandacht van vervoerders en overheden.

Advisering
Het is wettelijk vastgelegd dat vervoersbedrijven ons om advies moeten vragen bij ingrijpende wijzigingen (nieuwe dienstregeling, tariefswijzigingen, etc). Wij adviseren hierin samen met collega-consumentenorganisaties. Ook geven we ongevraagde adviezen aan vervoerders of overheden.

actie2Overleg en lobby
Rover is voortdurend in gesprek met de regering, de decentrale overheden en de vervoersbedrijven. In deze gsprekken houden wij het reizigersbelang in het oog, maken wij afspraken over verbeteringen voor de OV-reiziger of herinneren we vervoerders en overheden aan gemaakte afspraken. Veel van deze gesprekken spelen zich af achter de schermen. Rover neemt ook deel aan officiële gespreksorganen als het landelijk consumentenoverleg LOCOV en de regionale consumentenoverleggen (ROCOV, reizigersadviesraden).

Publiciteit
Soms wordt er niet goed omgegaan met reizigersbelangen of worden gemaakte afspraken niet goed nageleefd. Als het ons niet lukt de situatie via gesprekken met vervoerders of overheden te verbeteren, zoekt Rover de publiciteit op om misstanden aan de kaak te stellen. De media heeft veel invloed op onze samenleving en helpt ons daarom om vervoerders aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te herinneren en policiti aan hun democratische verantwoordelijkheid. 

Acties
Rover kan ook klantvriendelijke acties voeren. Bijvoorbeeld door protestpamfletten uit te delen of handtekeningen van reizigers in te zamelen en deze aan de verantwoordelijke partijen aan te bieden.  Hiervoor beheren wij de petitiewebsite www.reizigersprotest.nl

Successen
Wat bereikt Rover zoal voor de reiziger? Bekijk onze grootste successen in een beknopte tijdlijn.

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT