Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Wat wil Rover?

vertrekstaatRover wil wat alle reizigers willen: dat het openbaar vervoer een goede en aantrekkelijke dienst is. Dat bus en trein op tijd rijden, tegen een aantrekkelijke prijs, en dat klachten van reizigers serieus worden genomen. Dat het openbaar vervoer veilig en toegankelijk is, en dat de informatievoorziening in orde is. En dat het openbaar vervoer een goed alternatief is voor de auto, of je nu in de stad woont of op het platteland. Dat het voor iedereen een serieuze optie is om eens een dagje de auto te laten staan en de bus te nemen. Zonder dat de reistijd enorm veel langer wordt, de reis zelfs duurder wordt, en er eerst een spoedcursus gevolgd moet worden omdat de OV-chipkaart zo hopeloos ingewikkeld is. Kortom, er moeten geen verdere drempels worden opgeworpen, volgens Rover zou er juist in geïnvesteerd moeten worden om het openbaar vervoer zo aantrekkelijk te maken dat het totale mobiliteitsaandeel van het OV flink toeneemt.

Helaas kunnen we niet altijd helemaal krijgen wat we willen. De OV-branche wordt gedomineerd door bedrijven, een nationale vervoersautoriteit is er (nog) niet. Daarbij is de OV-wereld een versnipperde markt waarbij veel bedrijven en decentrale overheden niet veel verder kijken dan het aanbod binnen hun eigen regio waarbij het niet belangrijk lijkt te zijn hoe een doorgaande reis er uitziet. En dan moet er ook nog eens flink bezuinigd worden.

Rover is gesprekspartner van vervoersbedrijven en overheden en houdt tijdens vele (regionale en landelijke) overleggen de belangen van de reiziger in het oog.

Lees meer over:
> Onze Missie
> Onze standpunten

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT