Grote foto met reizigers

Inloggen Registreren

Log in op je profiel

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een profiel aan

Velden met een ster (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Bevestig wachtwoord *
Email *
Bevestig email *
Hoeveel is 20 + 15?

Navigatie


Werkgroepen

Werkgroepen houden zich bezig met verschillende onderdelen van Rover of het openbaar vervoer. Werkgroepen adviseren (gevraagd en ongevraagd) vervoerders en overheden en ondersteunen het bestuur met hun expertise. Voor deelname aan werkgroepen is een zekere kennis op een speciaal gebied nodig, al kan natuurlijk ook een en ander in de praktijk worden bijgeleerd.

Rover kent de volgende werkgroepen


Redactie De Reiziger

De Reiziger is het zes keer per jaar verschijnende blad van Rover met informatie, foto’s en nieuwsfeiten betreffende het openbaar vervoer en Rover zelf. De redactie denkt na over de inhoud van het blad, regelt artikelen en beeldmateriaal en schrijft zelf stukken. De redactie functioneert onafhankelijk van het bestuur.

Het webteam

Het webteam beheert de websites van Rover (Rover.nl en Reizigersprotest.nl). Het webteam denkt na over aanvullende mogelijkheden van de websites en voert deze uit. Het team is ook verantwoordelijk voor het modereren van de bezoekersbijdragen op de Rover-website. Het team schrijft ook zelf stukken voor de site of plaatst bijdragen. Tot slot buigt het webteam zich over andere internetactiviteiten zoals internetmarketing en sociale media.  

Werkgroep Internationaal

De Werkgroep Internationaal overlegt met NS Hispeed over grensoverschrijdend treinvervoer en behandelt  klachten en opmerkingen over allerlei vormen van grensoverschrijdend openbaar vervoer. Daarnaast zet de werkgroep zich in om verslechteringen in het internationaal vervoer te voorkomen, bijvoorbeeld via de petitie ‘behoud de Beneluxtrein!’

Werkgroep Keten

De OV-reis is een keten: je stapt van de bus in de trein en van de trein in de tram, enz. Daarbij is het belangrijk dat er goede aansluitingen zijn, die ene kaart voor al het OV die maar niet wil lukken, en vooral dat verschillende bedrijven oog voor elkaars rol hebben. De werkgroep Keten houdt zich bezig met de kwaliteit van de keten.

Werkgroep Ledenwerving

De Werkgroep Ledenwerving coördineert diverse ledenwerfacties, ‘regelt’ materialen daarvoor en maakt plannen  om de naamsbekendheid van Rover te vergroten en om nieuwe leden te werven.

Werkgroep Regionaal Vervoer

De Werkgroep Regionaal Vervoer spreekt de vervoerbedrijven aan op hun beleid, coördineert bezwaarschriften van afdelingen en handelt landelijke klachten over het streekvervoer af.

Werkgroep Spoorwegen

De Werkgroep Spoorwegen voert overleg met NS en behandelt de bij Rover binnengekomen klachten over het reizen per trein. Ook beoordeelt deze werkgroep de dienstregeling en andere plannen van NS, Syntus, Connexxion en Arriva.

Werkgroep Tarieven

De Werkgroep Tarieven houdt zich bezig met de OV-tarieven in Nederland, denkt na over nieuwe tariefsystemen, reageert op plannen van vervoerbedrijven en klachten van reizigers. De werkgroep houst zich ook bezig met de tariefontwikkelingen die uit de invoering van de OV-chipkaart voortkomen.

Werkgroep Toegankelijkheid

De Werkgroep Toegankelijkheid kijkt naar de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor de oudere en/of gehandicapte reiziger, voert overleg met de OV-bedrijven hierover en handelt klachten af.

 

Bent u geïnteresseerd om actief te worden binnen een werkgroep, geef dan op dit formulier aan waar uw belangstelling naartoe gaat.  Wij nemen dan contact met u op. 

 

© Reizigersvereniging Rover | Colofon website
Ontwerp en techniek door AlexIT