Speedy Gonzaleskwaliteiten vereist in Heerlen

treinreizigers2Inwoners van Kerkrade en omstreken die met de trein naar de Randstad willen reizen moeten ervoor zorgen dat hun conditie vanaf 9 december a.s. op peil is. Reizigers uit Kerkrade, Chèvremont, Eygelshoven en Landgraaf hebben met ingang van de nieuwe dienstregeling in Heerlen namelijk slechts één minuut de tijd hebben om vanaf het aankomstspoor 4 hun intercity naar Eindhoven en verder, welke van spoor 5 vertrekt, te halen. Voor de wat minder snellere mensen onder ons is er gelukkig nog wel de sprinter naar Sittard. Maar die reizigers moeten van spoor 4 via de tijdelijke loopbrug naar spoor 2 lopen. Echter de sprinter rijdt buiten de spitsuren slechts één keer per uur. Deze trein vertrekt om -.49 en tijdens de spits ook om -.19.

In omgekeerde reisrichting is de overstap in Heerlen van de sprinter uit Sittard op de trein naar Kerkrade iets comfortabeler. De aansluitende trein staat aan de overzijde van het perron. Rover-Limburg is bang dat er bij de geringste vertraging en door de  in-  en uitcheckprocedure voor de OV-chipkaart bij NS en Veolia menig reiziger de treindeur voor zijn neus ziet dichtgaan.

Intercityreizigers uit Schiphol, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven zullen voor wat betreft hun aansluitende treinen in de richtingen Kerkrade en Voerendaal helemaal niet blij zijn. Zij moeten als er geen vertragingen op het spoor zijn in Heerlen resp. 26 en 29 minuten wachten. Wij hopen dat we geen strenge winter krijgen!

Het hierboven geschetste beeld geldt voor overdag. In de avonduren kunnen de aankomst- en vertreksporen afwijken van het dagpatroon.

Omwille van de zeer slechte aansluitingen in Heerlen vanaf 9 december roept Rover-Limburg in het kader van de klantgerichtheid NS Reizigers op om de sprinterdienst Heerlen-Sittard de gehele dag in een 30 minutendienst uit te voeren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons