Martin Oudenaarden

Neem adviesrecht serieus

Freek Bos

In de tweede golf

Gerda Spaander

Blijf thuis

Martin Oudenaarden

Met z'n heel weinigen

Europese ontwikkelingen

Minder rechten voor Europese treinreizigers?

Wil de trein een beter alternatief worden voor het vliegtuig, dan zijn snelle, comfortabele treindiensten nodig. Maar bij de rechten van de (internationale) treinreiziger dreigt het nu wel mis te gaan.

Al 4 jaar niets

Spoorlijn Hamont – Weert laat op zich wachten

Slechts 8 kilometer moet de trein doorrijden om hier een nieuwe grensovergang te creëren. Aan beide kanten van de grens is de wens al vaker uitgesproken. Dus waar wachten we op?

Europese ontwikkelingen

De European Passengers' Federation anno nu

Rover is samen met veel andere vergelijkbare organisaties lid van de European Passengers Federation (EPF). Bestuurder Arriën Kruijt schetst waar we nu staan in 2021.

Tarieven op de schop

Zeeland Voordeel: niet voor iedereen voordelig

In Zeeland is de reiziger voordeliger uit als hij/zij meer kilometers maakt. En er is een maximumprijs per maand. Goed idee? Dat hangt ervanaf…

Wereld na corona

Hoe behouden we de reiziger?

Reizigers met mondkapjes, halflege treinen, aangewezen zitplaatsen, buschauffeurs achter glas en zomerdienstregelingen in de herfst. Hoe krijgen we de reiziger weer terug het OV in?


Op reis met fiets en trein

Je hebt zin om een lekker stuk te fietsen, maar er staat een straffe wind. Wat kun je doen? Oplossing: met fiets en al de trein in, en met wind mee naar huis. Wel even een fietsplek reserveren!


Wandelen en reizen in coronatijd

Langs het Marskramerpad

Arjan Polderman en zijn partner hadden het 372 km lange Marskramerpad van Den Haag naar Bad Bentheim bijna voltooid. Vlak voor de laatste etappes ging de gedeeltelijke lockdown in, wat dit tot een bijzondere ervaring maakte.

Van Katwijk naar Keulen

Op reis met fiets en trein

De Romeinen zijn in hun tijd ver naar het Noorden getrokken. De grens liep langs de Rijn en langs die grens lopen verschillende wandel- en fietsroutes. 


Op verkenning in Groningen

Met het Reitdiepveer naar Oldenhove

Deze keer een ongeveer 20 km lange wandeling van Winsum door de
dorpen Feerwerd, Ezinge en Saaksum naar Oldehove. Inclusief een tochtje met het Reitdiepveer!

Op verkenning in Drenthe

Langs Loopjes en Diepjes

We lopen in het gebied van de Drentsche Aa, maar alle watertjes waar we langs komen heten anders. Deurzerdiep, Gasterse Diep, Scheebroekerloop… maar waar is de Aa?


50 jaar Rover in Friesland en Groningen

De trein moet gewoon blijven!

NS moest geheimhouden dat de minister serieus nadacht over het opheffen van alle zes diesellijnen in de provincies Friesland en Groningen. De bus zou hun werk overnemen. Zou men daar aan de Haagse Plesmanweg niet hebben geweten dat het NS-personeelsblad ook op de leestafel lag bij menig journalist én bij de Werkgroep openbaar vervoer Groningen?


Het begon met de WOVAA

Ook Rover Regio Amsterdam bestaat 50 jaar. Het begon allemaal met zes mensen die zich zorgen maakten over verschraling van het OV-aanbod…

Vrijwilligers, de kracht achter Rover

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet én het 50-jarig jubileum van Rover. De uitgelezen kans dus om al dat onmisbare vrijwilligerswerk binnen Rover eens wat verder te belichten!

Het begon met de WOVAA

Ook Rover Regio Amsterdam bestaat 50 jaar. Het begon allemaal met zes mensen die zich zorgen maakten over verschraling van het OV-aanbod…

Vrijwilligers, de kracht achter Rover

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet én het 50-jarig jubileum van Rover. De uitgelezen kans dus om al dat onmisbare vrijwilligerswerk binnen Rover eens wat verder te belichten!


Rover in Actie

In de regio

Hubs in Drenthe

Marloes gaat op excursie naar Gieten en Zweeloo. Die plaatsen zijn niet willekeurig gekozen: in beide liggen belangrijke ‘hubs’ die ze graag wil bekijken. Zweeloo blijkt al heel wat verder ontwikkeld te zijn dan zijn Gietense collega…


Assen - Groningen

Van hoofdstad naar hoofdstad

De hoofdsteden van de provincies Drenthe en Groningen worden door een lijn 50 met elkaar verbonden. 

Leiden - Haarlem

Door de bollenstreek

We gaan met de bus van Leiden naar Haarlem, door de bollenstreek.

Middelburg - Terneuzen

Langs de Zeeuwse kust

Dit artikel volgt nog


Kennismaking Saskia Kluit

'We hebben allemaal hetzelfde doel'

Op 21 november 2020 werd Saskia Kluit verkozen als nieuwe voorzitter van Rover en nam zij het stokje over van Walter Etty. Saskia wil Rover beter op de kaart zetten bij reizigers. Dat kan ze echter niet alleen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons