Jaap Rodenburg

Fiets in trein

Martin Oudenaarden

Neem adviesrecht serieus

Freek Bos

In de tweede golf

Gerda Spaander

Blijf thuis

Is de slaaptrein een blijvertje?

De nachttrein is terug!

In 2016 vertrok de laatste internationale nachttrein uit Amsterdam. Maar dit jaar lijkt er sprake van een revival. Wie zitten daarachter, en is de slaaptrein dit keer een blijvertje?

Opvolging OV-chipkaart

Veel meer mogelijk met OVpay

Reizen met je bankpas, inchecken met je mobiele telefoon, betalen met je smartwatch... Wat staat de reiziger de komende tijd te wachten? We duiken in de wereld van OVpay.

ALLEEN ONLINE

Spoorlijn Hamont – Weert laat op zich wachten

Slechts 8 kilometer moet de trein doorrijden om hier een nieuwe grensovergang te creëren. Aan beide kanten van de grens is de wens al vaker uitgesproken. Dus waar wachten we op?

Een stand van zaken

Meer dan een jaar pandemie

In 2020 werd het leven bruut verstoord door de uitbraak van de coronapandemie. Ruim een jaar later hebben we er nog steeds dagelijks mee te maken, ook in het OV. Een blik terug én vooruit.

Een blik vooruit

Maaslijn: elektrisch in 2025?

Het zal nog tot minimaal eind 2024 duren voordat reizigers in elektrische treinen van Roermond naar Nijmegen en terug kunnen reizen.


Eropuit in de herfst

Uitstapjes buiten Nederland zijn nog wat zorgelijk, maar waarom zouden we dat willen? In eigen land is nog zoveel te ontdekken! Hopend op een mooie herfst zoeken we de trips vooral in de buitenlucht.


Op reis met fiets en trein

Van Zaltbommel naar Amersfoort

Je hebt zin om een lekker stuk te fietsen, maar er staat een straffe wind. Wat kun je doen? Oplossing: met fiets en al de trein in, en met wind mee naar huis. Wel even een fietsplek reserveren!

Wandelen en reizen in coronatijd

Langs het Marskramerpad

Arjan Polderman en zijn partner hadden het 372 km lange Marskramerpad van Den Haag naar Bad Bentheim bijna voltooid. Vlak voor de laatste etappes ging de gedeeltelijke lockdown in, wat dit tot een bijzondere ervaring maakte.


Op verkenning in Friesland

Wandelen op Deltahoogte

Dit keer gaan we van Boer door Tzummarum naar de Seedyk die Noord-West-Friesland tegen de Waddenzee beschermt. Vandaar gaat het langs en over de dijk naar Harlingen, met een ommetje langs de Liauckama State.

Op Verkenning in Brabant

Oud en Nieuw in Bergen op Zoom

Vanuit de oude markiezenstad lopen we langs zoete en zoute wateren, waaronder natuurlijk de Zoom. Industrie, natuur en een voormalig militair oefenterrein zorgen voor afwisseling.


Uit het raam

Kijk eens uit het treinraam

Van Blijdorp tot Mondriaan: deze keer reizen we van Den Haag naar Rotterdam Centraal

Utrecht - Den Bosch

Over de grote rivieren

Dit is een bijzonder traject, want we kruisen de grote rivieren, de spreekwoordelijke scheidslijn tussen Noord- en Zuid-Nederland. En we gaan ook nog over een paar kanalen. 

Amersfoort - Zwolle

Van de Lange Jan naar de Peperbus

De spoorlijn tussen Amersfoort en Zwolle wordt de Veluwelijn genoemd, niet verwonderlijk omdat hij voor het grootste deel door de Veluwe gaat.


50 jaar Rover

De stem van de reiziger – Van reactief naar proactief

Dat consumentenorganisaties zo’n beetje overal over mee kunnen praten spreekt niet vanzelf. In het 50-jarig bestaan van Rover is daarin een duidelijke ontwikkeling te zien, ook als het om invloed op NS-beslissingen gaat. Hoe begon dat eigenlijk?

Blik op de Rocov's

Een belangrijke plek waar Rover voor de reizigersbelangen opkomt is het Rocov. Wie zijn nu de mensen die daar het werk doen?

Niet meer overstappen in Schoonhoven!

Lijn 295, de rechtstreekse bus van Rotterdam naar Utrecht. Rechtstreeks is deze verbinding nog niet zo heel lang. Rover was een belangrijke initiator.


Rover in Actie

In de regio

OV in regio Utrecht

Deze keer een kijkje achter de schermen. Wie zijn de mensen achter Rover-Utrecht en met welke ontwikkelingen krijgen zij te maken? 


Middelburg - Gent

Zes kilometer onder zout water!

Woonwijken, industrie en haventerreinen. Dat is wat je tegenkomt tussen Middelburg, Terneuzen en Gent.

Rijswijk - Zoetermeer

Redt forensenlijn 50 het?

De meeste kilometers rijdt deze lijn 50 op de autosnelweg. De lijn heeft het moeilijk in coronatijd.

Assen - Groningen

Van hoofdstad naar hoofdstad

De hoofdsteden van de provincies Drenthe en Groningen worden door een lijn 50 met elkaar verbonden. 

Leiden - Haarlem

Door de bollenstreek

We gaan met de bus van Leiden naar Haarlem, door de bollenstreek.


Thalys-trainmanager Perry Tak vertelt

‘Service blijft heel belangrijk voor onze reizigers’

Thalys viert dit jaar de 25e verjaardag. Trainmanager Perry Tak werkt 20 jaar aan boord van de hogesnelheidstrein en viert daarmee een eigen jubileum. ‘Het leukste blijft het contact met de mensen.’


Kennismaking Saskia Kluit

'We hebben allemaal hetzelfde doel'

Op 21 november 2020 werd Saskia Kluit verkozen als nieuwe voorzitter van Rover en nam zij het stokje over van Walter Etty. Saskia wil Rover beter op de kaart zetten bij reizigers. Dat kan ze echter niet alleen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons