Martin Oudenaarden

Neem adviesrecht serieus

Freek Bos

In de tweede golf

Gerda Spaander

Blijf thuis

Martin Oudenaarden

Met z'n heel weinigen

Wat komt er na de OV-chipkaart?

Veel meer betaalmogelijkheden met OVpay

Reizen met je bankpas, inchecken met je mobiele telefoon, betalen met je smartwatch... Wat staat de reiziger de komende tijd te wachten? We duiken in de wereld van OVpay.

ALLEEN ONLINE

Spoorlijn Hamont – Weert laat op zich wachten

Slechts 8 kilometer moet de trein doorrijden om hier een nieuwe grensovergang te creëren. Aan beide kanten van de grens is de wens al vaker uitgesproken. Dus waar wachten we op?

Nationaal Groeifonds

2,5 miljard voor OV: veel of weinig?

Het Nationaal Groeifonds reserveert voorlopig 2,5 miljard euro voor investeringen in openbaar vervoer. Maar is dat genoeg?

Een stand van zaken

Meer dan een jaar pandemie

In 2020 werd het leven bruut verstoord door de uitbraak van de coronapandemie. Ruim een jaar later hebben we er nog steeds dagelijks mee te maken, ook in het OV. Een blik terug én vooruit.

Een blik vooruit

Maaslijn: elektrisch in 2025?

Het zal nog tot minimaal eind 2024 duren voordat reizigers in elektrische treinen van Roermond naar Nijmegen en terug kunnen reizen.


Op reis met fiets en trein

Je hebt zin om een lekker stuk te fietsen, maar er staat een straffe wind. Wat kun je doen? Oplossing: met fiets en al de trein in, en met wind mee naar huis. Wel even een fietsplek reserveren!


Wandelen en reizen in coronatijd

Langs het Marskramerpad

Arjan Polderman en zijn partner hadden het 372 km lange Marskramerpad van Den Haag naar Bad Bentheim bijna voltooid. Vlak voor de laatste etappes ging de gedeeltelijke lockdown in, wat dit tot een bijzondere ervaring maakte.

Van Katwijk naar Keulen

Op reis met fiets en trein

De Romeinen zijn in hun tijd ver naar het Noorden getrokken. De grens liep langs de Rijn en langs die grens lopen verschillende wandel- en fietsroutes. 


Op Verkenning in Brabant

Oud en Nieuw in Bergen op Zoom

Vanuit de oude markiezenstad lopen we langs zoete en zoute wateren, waaronder natuurlijk de Zoom. Industrie, natuur en een voormalig militair oefenterrein zorgen voor afwisseling.

Op verkenning in Groningen

Met het Reitdiepveer naar Oldenhove

Deze keer een ongeveer 20 km lange wandeling van Winsum door de
dorpen Feerwerd, Ezinge en Saaksum naar Oldehove. Inclusief een tochtje met het Reitdiepveer!


Uit het raam

Kijk eens uit het treinraam

Van Blijdorp tot Mondriaan: deze keer reizen we van Den Haag naar Rotterdam Centraal

Utrecht - Den Bosch

Over de grote rivieren

Dit is een bijzonder traject, want we kruisen de grote rivieren, de spreekwoordelijke scheidslijn tussen Noord- en Zuid-Nederland. En we gaan ook nog over een paar kanalen. 

Amersfoort - Zwolle

Van de Lange Jan naar de Peperbus

De spoorlijn tussen Amersfoort en Zwolle wordt de Veluwelijn genoemd, niet verwonderlijk omdat hij voor het grootste deel door de Veluwe gaat.


50 jaar Rover

Niet meer overstappen in Schoonhoven!

Lijn 295, de rechtstreekse bus van Rotterdam naar Utrecht. Rechtstreeks is deze verbinding nog niet zo heel lang. Rover was een belangrijke initiator.


Het begon met de WOVAA

Ook Rover Regio Amsterdam bestaat 50 jaar. Het begon allemaal met zes mensen die zich zorgen maakten over verschraling van het OV-aanbod…

Vrijwilligers, de kracht achter Rover

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet én het 50-jarig jubileum van Rover. De uitgelezen kans dus om al dat onmisbare vrijwilligerswerk binnen Rover eens wat verder te belichten!

De trein moet gewoon blijven!

NS moest geheimhouden dat de minister serieus nadacht over het opheffen van alle zes diesellijnen in de provincies Friesland en Groningen. Zou men daar aan de Haagse Plesmanweg niet hebben geweten dat het NS-personeelsblad ook op de leestafel lag bij menig journalist én bij de Werkgroep openbaar vervoer Groningen?

Het begon met de WOVAA

Ook Rover Regio Amsterdam bestaat 50 jaar. Het begon allemaal met zes mensen die zich zorgen maakten over verschraling van het OV-aanbod…


Rover in Actie

In de regio

IJssel-Vecht concessie

Er is in de voorbereiding en bij de start veel te doen geweest rondom de vermeende fraude van vervoerder Keolis. Daarom wordt er nu een noodconcessie gereden terwijl er een nieuw aanbestedingstraject wordt doorlopen.


Rijswijk - Zoetermeer

Redt forensenlijn 50 het?

De meeste kilometers rijdt deze lijn 50 op de autosnelweg. De lijn heeft het moeilijk in coronatijd.

Assen - Groningen

Van hoofdstad naar hoofdstad

De hoofdsteden van de provincies Drenthe en Groningen worden door een lijn 50 met elkaar verbonden. 

Leiden - Haarlem

Door de bollenstreek

We gaan met de bus van Leiden naar Haarlem, door de bollenstreek.


Kennismaking Saskia Kluit

'We hebben allemaal hetzelfde doel'

Op 21 november 2020 werd Saskia Kluit verkozen als nieuwe voorzitter van Rover en nam zij het stokje over van Walter Etty. Saskia wil Rover beter op de kaart zetten bij reizigers. Dat kan ze echter niet alleen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons