Skip to main content

Naam: Lise Mayer

Beroep: “Ik studeer in Rotterdam retail management en ik werk als recruiter bij de klantenservice in Enschede, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Zelf woon ik in Amersfoort.”

OV-gebruik: “Ik gebruik bijna elke dag van de week mijn studenten OV-chipkaart; voor school, vrienden in Utrecht, werk in Enschede, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Zonder rijbewijs kom ik veel sneller in andere steden. Ik voel me onafhankelijker en als student is het reizen gratis!”

Positieve OV-ervaring: “Ik kom mijn bed uit, douche en fiets naar het station. In de trein doe ik mijn haar, ik heb een borstel en elastiekjes bij me. En ik doe mijn make-up. Dus het is heel chill want in de trein heb ik tijd! Soms kijken mensen me wel raar aan. Maar ik doe het toch, zet mijn spiegeltje op het tafeltje en doe mijn make-up.😊” 

Negatieve OV-ervaring: “Dat de toiletten in de trein altijd erg vies zijn en ik daarom niet naar de wc kan tijdens de treinrit. En dat het water in de toiletten niet drinkbaar is, dat vind ik erg jammer.”

Rover kan…: “Pleiten voor schonere en toegankelijker toiletten. Vaak kom ik er binnen en stinkt het zo vreselijk dat het al niet meer hoeft. Ik zit vaak lang in de trein, maar ik houd het wel op. En die mensen met die rugzakken met koffie, thee en iets lekkers, die moeten ook terug! Ik mis ze!”

Tekst en foto: Marina van Alphen

Foto: Mia Willems