Skip to main content

Jan Fossen

Beroep: Auditor in de huisartsenzorg, docent en schrijver van het boek: ‘Fietsen tegen de grens’

OV gebruik: “Zoveel mogelijk. In combinatie met mijn vouwfiets kan ik een groot deel van Nederland bestrijken met de trein. Ik ga nogal eens van Friesland richting midden-Nederland en de Randstad.”

Beste OV-ervaring: “Ik heb heel veel goede ervaringen met het OV. Het is net als met regen: je kunt erover klagen maar meestal is het droog.”

Slechtste OV-ervaring: “Toen ik ’s avonds moe vanuit Rotterdam in Groningen aankwam met drie minuten vertraging en dat de Arrivatrein net voor m’n neus wegreed. Moest ik een uur in Groningen rondhangen. Ik heb er wel wat van gemaakt, maar ik zat er niet op te wachten.”

Wat kan beter: “Het uit- en inchecken als je overstapt op een andere vervoerder. Dat zou niet nodig moeten zijn. Zeker als de aansluiting krap is, zoals hier in Groningen en Leeuwarden. Ook het meenemen van gewone fietsen zou wat aantrekkelijker en ruimer gemaakt mogen worden. Er zijn nu te veel restricties.”

Rover moet… “Haar naam veranderen. Als je de afkorting niet kent denk je eerder aan een merk auto, en het heeft voor mij ook iets agressiefs. Iets met ‘beweging’ erin bijvoorbeeld, zoals Openbaar Vervoer Beweging (OVB). Ik zeg maar iets.”

Foto: Milan Schellingerhout