Rover in de Regio

Rover-Rotterdam

Rover-afdeling Regio Rotterdam omvat vijftien gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan de IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan de IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Wat doet Rover-Rotterdam

Afdeling regio Rotterdam is actief sinds de oprichting van Rover landelijk in 1971. De huidige bezetting bestaat uit twee personen: Gerard  Lappee en Corrie Scheffers nemen deel aan bijeenkomsten met betrekking tot het openbaar vervoer in Regio Rotterdam.  

Afdeling Regio Rotterdam is actief in het volgen van de ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer (RET, Connexxion en NS), neemt deel aan het reizigersplatform OV van de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (METROCOV), onderhoudt contacten met de leden en behartigt de belangen van de ov-reizigers.

De vrijwilligers van de afdeling regio Rotterdam hebben diverse taken. Gerard neemt altijd met een kritische blik deel aan de METROCOV-bijeenkomsten. Corrie maakt zich onder andere sterk voor toegankelijkheid van haltes en stations in de regio.

Even voorstellen..

Gerard Lappee

"Ik ben Gerard Lappee, 44 jaar en een fervent fietser en openbaar vervoer-gebruiker. Sinds 1996 woon ik in Rotterdam; nu in hartje stad met Annemiek en onze zoon Thomas.

Ik heb een milieukundige achtergrond, ben actief geweest in de gemeentepolitiek (1998-2006) en heb gewerkt bij de milieudienst Rijnmond. 

Ik neem deel aan het 'platform reizigersbelangen openbaar vervoer' (PROV) van de stadsregio Rotterdam. Wat ik wil bereiken in het PROV? Dat het openbaar vervoer een goede concurrentiepositie krijgt ten opzichte van het autoverkeer. Denk aan: groen licht voor trams en bussen, busbanen in plaats van autobanen en betaald parkeren."

Even voorstellen

Contact met Rover-Rotterdam

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • www.rover.nl/rotterdam

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort
  (landelijk kantoor)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons