01
april
2014

Bezwaar tegen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Afd Amersfoort 1Consumentenorganisaties hebben bezwaar gemaakt tegen het besluit van B&W van Amersfoort om in het Leusderkwartier eenrichtingsverkeer in te stellen. Volgens het consumentenplatform wordt een logische en efficiënte lijnvoering in Amersfoort onmogelijk gemaakt.

Door het eenrichtingsverkeer krijgen reizigers te maken met langere omwegen, gemiste aansluitingen en in een aantal gevallen hogere tarieven. De kans is groot dat de hogere kosten voor het vervoerbedrijf Connexxion gecompenseerd moeten worden door elders in de concessie van de provincie ritten of lijnen te schrappen. Het ROCOV vindt het niet acceptabel, dat al deze punten niet zijn terug te vinden in de onderbouwing van het eenrichtingsplan door de gemeente.

"Er is vanzelfsprekend veel aandacht voor de belangen van omwonenden en de veiligheid van o.a. het fietsverkeer," vindt Rover-afdelingsvoorzitter René Coveen. "Maar aan de belangen van de busreizigers uit alle wijken in Amersfoort-Zuid is volledig voorbijgegaan." Reizigersvereniging Rover is een van de lidorganisaties van het ROCOV-utrecht, waarin de consumentenorganisaties in de provincie Utrecht samenwerken.

Het ROCOV wijst erop, dat de huidige lijnvoering tot stand is gekomen, toen de provincie door de bezuinigingen van het Rijk minder geld aan openbaar vervoer kon besteden. Er is toen voor gekozen om minder bussen te laten rijden waar ook andere lijnen passeren. Daardoor kon in de zuidelijke wijken van Amersfoort toch een behoorlijk lijnenpakket worden gehandhaafd. De voordelen van die slimme oplossing dreigen nu verloren te gaan.

Categories: Amersfoort

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen