23
maart
2012

Rover verheugd over verbeteringen Randstadspoor

railsRover-afdeling Amersfoort reageert verheugd op het bericht dat er vanaf 2016 in het kader van Randstadspoor ieder uur vier sprinters gaan rijden tussen Utrecht en Harderwijk. Deze zullen stoppen op alle tussenliggende stations, met uitzondering van Putten. Dat station moet worden overgeslagen omdat anders de Intercity in zijn loop wordt gehinderd. 

"Het is het een hele verbetering", aldus Aldo Markus van Rover-Amersfoort. "De stoptreinen over de Veluwe zitten nu al vaak erg vol. Jammer is wel dat het pas in 2016 wordt gerealiseerd en dat het niet is gelukt om in de beschikbare tijd ook station Putten te laten meeprofiteren." Rover heeft nog wel een paar vragen: Is er straks voldoende ruimte op het spoor tussen Utrecht en Amersfoort, waarbij de treinen Baarn-Utrecht gewoon blijven rijden? Eigenlijk is er de diepe wens om sneller vanaf de Veluwe in Utrecht te komen, bijvoorbeeld door het overslaan van de stations tussen Amersfoort en Utrecht. Is dat in de plannen meegenomen? 

De afdeling is dan ook benieuwd naar de detail-uitwerking en de precieze gevolgen, maar is vooralsnog zeer tevreden. 

Categories: Amersfoort

Reacties (1)

  • boer

    boer

    15 oktober 2015 op 21:00 |
    De beste oplossing is dat de bestaande intercity die in Schothorst eindigt wordt doorgetrokken als stoptrein tot Harderwijk;er zijn meerdere intercitytrajecten waarvan het eerste gedeelte stoptrein is zoals Vlissingen-Roosendaal,den Helder- Alkmaar,Zwolle-Leeuwarden

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen