10
september
2014

Blauwe bus weer in Amersfoort

afd Amersfoort blauwebusRover-Amersfoort heeft een traditie gevestigd. Vorig jaar was het 40-jarig jubileum van de lokale afdeling van Reizigersvereniging Rover de aanleiding om rondritten te houden met een historische blauwe stadsbus. Het succes en enthousiasme waren zo groot, dat het comité Open Monumentendag dit jaar de organisatie onder zijn hoede heeft genomen.  

De Open Monumentendagen 2014 hebben als thema Op Reis. Inwoners van Amersfoort die vroeger op reis gingen herinneren zich vast de blauwe stadsbussen nog…Een daarvan, afgeleverd in 1980 en dus op zichzelf een "rijdend monument", zal daarom op Open Monumentendag, net als vorig jaar weer rondritten door Amersfoort maken.

De route voert dit jaar o.a. door de binnenstad, langs het Belgenmonument en door het Eemkwartier. Op zaterdag 13 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt de route zesmaal afgelegd.

"Vergeleken met vorig jaar is de route uitgebreid naar het Bergkwartier en het Belgenmonument", zegt projectleider Aldo Markus. "Het is 100 jaar geleden dat de Belgen het oorlogsgeweld ontvluchtten en o.a. in Amersfoort terecht kwamen. Zij hebben de stad als dank een uniek monument aangeboden. Iedereen kan er deze dag met de bus heen. En het carillon wordt bespeeld. Nieuw is ook, dat we vertrekken vanaf de voorzijde van het station."

De bus rijdt ieder uur, zodat mensen de reis bij diverse monumenten kunnen onderbreken en later verder reizen. In verband met de voorgeschreven rust van de chauffeur valt tussen 12 en 1 uur een deel van de route uit.

Plaatsbewijzen zijn verkrijgbaar op de bus. Een complete ronde kost € 4, kinderen tot 12 jaar kunnen voor € 1 mee. En twee volwassenen met kinderen ("een gezin") kunnen voor € 9 mee. De rit kan bij elke halte worden onderbroken, de reis kan later worden voortgezet.

Categories: Amersfoort

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen