Actie: onderteken onze brief aan jouw provincie

Het openbaar vervoer in jouw regio wordt voor een groot deel bepaald door de Provinciale Staten. De verkiezingen bieden een goed moment om het OV weer op de agenda te zetten bij de nieuw gekozen Statenleden. Wij sturen daarom jouw provincie een brief waarin we vragen om goed en betaalbaar OV. Onderteken deze brief, samen staan we sterker!

Onderteken onze brief

Wij willen onze brieven namens zoveel mogelijk reizigers aanbieden. Wil je ook de brief ondertekenen? Selecteer dan hieronder jouw provincie en zend ons je digitale ondertekening.

Wat moet er beter?

Zijn er bepaalde OV-knelpunten in jouw regio? Laat het ons weten! We grijpen deze gelegenheid graag aan om iedere provincie een concrete lijst van mogelijke verbeteringen voor te leggen zodat de nieuwe coalities hier meteen mee aan de slag kunnen. 

Brief Provinciale Staten

Geachte leden van de provinciale Staten,

Dit jaar is het openbaar vervoer fors duurder geworden. Tegelijk rijden er veel minder bussen en treinen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Als OV-reizigers helpen wij mee om de klimaatdoelen te bereiken. Om ons land leefbaar en in beweging te houden. Wel zo belangrijk, nu er in onze provincie veel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Als Statenlid kunt u meehelpen door te zorgen voor goed en aantrekkelijk openbaar vervoer.

Goed openbaar vervoer rijdt vaak en (bijna) net zo snel als de auto. Voor goed openbaar vervoer hoeven wij geen kilometers te lopen naar de halte. En vooral: goed openbaar vervoer is betaalbaar. Zodat het echt aantrekkelijk wordt om de auto te laten staan.

Wij vragen u daarom om goed en betaalbaar openbaar vervoer bij de formatie op de agenda te zetten. 

Ja, ik onderteken deze brief!

Invalid Input
Invalid Input

Ondertekening

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Wij horen graag tips voor verbetering van het openbaar vervoer. Mogen wij jou in de toekomst benaderen met vragen over je OV-reis?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons