Skip to main content

Red jouw lijn, kom in actie!

Dit jaar heeft de reiziger al een historische stap terug in de tijd gedaan. Personeelsgebrek en coronaschulden zorgen overal voor uitgedunde dienstregelingen. Maar het ergste is nog niet achter de rug. Vrijwel het hele land krijgt te maken met extra bezuinigingen: weer minder bussen per uur, tramlijnen op de nominatie om te verdwijnen, complete metrolijnen op de tocht.. Het is vijf voor twaalf voor het Nederlandse openbaar vervoer. De neerwaartse spiraal is ingezet. Er is snel actie nodig om het tij te keren, het is nu of nooit.

Kom ook in actie

Kom ook in actie door onze petitie te ondertekenen. Deze sturen wij in de vorm van een brief aan alle provincies waarin wij namens de reiziger vragen om actie voor goed en betaalbaar openbaar vervoer.  Selecteer hieronder jouw provincie en zend ons je digitale ondertekening.

Brief Provinciale Staten

Geachte leden van de provinciale Staten,

Dit jaar is het openbaar vervoer fors duurder geworden. Tegelijk rijden er veel minder bussen en treinen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Als OV-reizigers helpen wij mee om de klimaatdoelen te bereiken. Om ons land leefbaar en in beweging te houden. Wel zo belangrijk, nu er in onze provincie veel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Als Statenlid kunt u meehelpen door te zorgen voor goed en aantrekkelijk openbaar vervoer.

Goed openbaar vervoer rijdt vaak en (bijna) net zo snel als de auto. Voor goed openbaar vervoer hoeven wij geen kilometers te lopen naar de halte. En vooral: goed openbaar vervoer is betaalbaar. Zodat het echt aantrekkelijk wordt om de auto te laten staan.

Wij vragen u daarom om de kaalslag te stoppen en goed, betaalbaar openbaar vervoer op de agenda te zetten. 

Al meer dan 3200 reizigers gingen je voor!

Ja, ik onderteken deze brief!

Invalid Input

Ondertekening

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Wij horen graag tips voor verbetering van het openbaar vervoer. Mogen wij jou in de toekomst benaderen met vragen over je OV-reis?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input