Petitie

Uit geweest? Met het OV willen we thuis komen!

Ga je wel eens eerder weg tijdens een avondje stappen, bij een voorstelling of concert omdat je ’s avonds laat niet meer met het openbaar vervoer naar huis kunt? Moet je wel eens lang in de kou wachten op een nachtbus? Of kies je maar standaard voor de auto omdat je geen idee hebt hoe het met het OV zit in de late uren? Teken dan vooral onze petitie!

Dit moet beter

Wij vinden dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke afsluiting moet zijn van een gezellig avondje uit. Daarvoor moeten er voldoende bussen of treinen rijden, deze moeten goed te vinden zijn en ook een aantrekkelijke prijs hebben. Dat is goed voor de jou als bezoeker, goed voor de uitgaanssector, goed voor duurzaamheid én een betere verkeersveiligheid!

Laat je stem horen

Wil jij ook dat overheden en vervoerders zorgen dat het OV je na een avond uit zorgeloos thuisbrengt? Teken dan deze petitie: wij zorgen dat jouw stem op de goede plek terecht komt. En elke stem telt; die van jou kan de doorslag geven!

Freek Bos
Directeur Rover

"Sinds corona zijn veel reizigers het OV uit het oog verloren. Een goede bereikbaarheid van een avondje uit kan bijdragen aan herstel"

Mirjam Barendregt
Directeur Orpheus

"Onze bezoekers komen vanuit de wijde regio en zelfs daarbuiten. De laatste trein een klein uurtje later zou voor veel meer mensen een goede optie zijn"

‘Met het OV kom je thuis’ is een actie van Reizigersvereniging Rover, Koninklijke Horeca Nederland, theaterkoepel VSCD, theater Orpheus in Apeldoorn, theater De Maagd Bergen op Zoom, poppodium Willemeen in Arnhem, poppodium Effenaar in Eindhoven en poppodium Muziekgieterij in Maastricht.

Stand: ruim 3400 handtekeningen

Stand 6 september 2022

Onderteken de petitie:

Ja, ik wil ook makkelijk en voor een goede prijs met het openbaar vervoer naar huis kunnen na een theater-, concert- of horecabezoek

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Wil je weten wat we met je gegevens doen? Lees onze privacyverklaring: https://www.rover.nl/doe-mee/word-lid/privacy-policy


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons