• Home
  • Nieuws afdeling Limburg

Rover-Limburg

11
juli
2015

Dienstregeling met meer IC's tussen Eindhoven en Amsterdam wordt uitgesteld

thumb NStreinHet Programma Hoogfrequent Spoor(PHS) zou oorspronkelijk in 2017 worden ingevoerd. Op de "Dag van de rail" werd bekend dat het project waarschijnlijk niet eerder dan in 2018 wordt ingevoerd. De redenen hiervoor zijn de infrastructurele projecten rond Amsterdam en Utrecht en daarnaast speelt ook de aanschaf van Traxx-locomotieven mee die onder andere op het traject Eindhoven- Den Haag Centraal gaan rijden.

01
juli
2015

Eindhalte: het treinstation of voorlopig de van Hasseltkade

Afd Limburg 2De voorlopige eindhalte van de tram uit Hasselt naar Maastricht is nog steeds een discussiepunt bij de gemeentelijke verantwoordelijken / de Raad van Maastricht. Daarom willen wij ons standpunt nog eens toelichten. Reizigersvereniging ROVER vindt dat de realisatie van dit project een wezenlijk onderdeel is van een compleet model voor goed Openbaar Vervoer in onze Euregio, waarvan Maastricht het fysieke centrum is.

29
juni
2015

Met de trein naar het buitenland: hoe werkt dat tegenwoordig?

Limburg5“Kan ik in het buitenland wel uitchecken? Hoe kom ik door de poortjes met mijn e-ticket? Kan ik een keuzedag gebruiken als ik de grens over wil?” Sinds de invoering van de OV-chipkaart en gesloten poortjes staan veel reizigers met vragen wanneer zij naar het buitenland willen reizen.

<<  6 7 8 9 10 [11