• Home
  • Nieuws afdeling Limburg

Rover-Limburg

29
augustus
2017

NS wil assistentie voor rolstoelgebruikers op meer stations

Op16030602 dit moment biedt NS op iets meer dan 100 stations assistentieverlening aan waarbij een medewerker van NS of een taxichauffeur een persoon met een beperking in en uit de trein kan helpen. NS wil op alle stations van het HoofdRailnet assistentieverlening invoeren. Het   oorspronkelijke plan was om dit voor 2045 te realiseren. Zoals de NS plannen er nu uit zien moet dit uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn. Nederland telt 380 stations waarvan NS er 270 gebruikt. Op 160 daarvan kunnen rolstoelers nu niet gebruik maken van de assistentieverlening.

07
augustus
2017

Maastricht komende twee weken moeilijker bereikbaar

Vanaf14032804 aanstaande maandagochtend tot maandagochtend 21 augustus zal vanwege werkzaamheden de Noorderbrug in Maastricht volledig worden afgesloten. Deze afsluiting zal in en om de stad ongetwijfeld leiden tot een behoorlijke verkeershinder.

Om een mogelijke verkeersinfarct te voorkomen worden inwoners van en bezoekers aan Maastricht verzocht de komende twee weken zich op een andere wijze te verplaatsen in en om de Limburgse hoofdstad; bijvoorbeeld door op de fiets te stappen of door gebruik te maken van het openbaar vervoer al dan niet met een autorit naar/vanaf een P+R locatie.

16
juli
2017

Financiering grensoverschrijdende spoorlijnen

In12071207 het kader van betere grensoverschrijdende spoorverbindingen subsidieert de Europese Commissie de verbetering van de spoorverbinding Heerlen-Aken met € 28 miljoen. De beschikbaar gestelde gelden zijn bestemd voor de elektrificatie van het traject van Landgraaf tot de Duitse grens en voor de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf.

De electrificering is nodig omdat Arriva in de toekomst met elektrische treinstellen van het type Flirt gaat rijden Maastricht, Heerlen en Aken, in de toekomst wordt deze verbinding waarschijnlijk doorgetrokken tot Luik.

Bijzonder aan deze treinstellen is dat ze gaan rijden onder 3 verschillende bovenleidingspanningen en met 3 veiligheidssystemen. De verwachting is ook dat de financiering voor het Duitse gedeelte binnenkort rond komt.   

05
juli
2017

Al 17 vrijwilligers voor Buurtbus Rimburg – Eygelshoven

OpBuurtbus Geulle 1 juli hadden zich al 17 vrijwilligers aangemeld als chauffeur voor de Buurtbus. Om de bezetting optimaal te hebben zijn minimaal 25 vrijwilligers nodig. Heb je een rijbewijs voor personenvervoer (rijbewijs B), dan kun  jij ook chauffeur worden op de Buurtbus.

In principe rijd je 4 uur per week, maar welkom zijn ook personen wel regelmatig, maar niet elke week beschikbaar zijn . Voor vrouwen en studenten kan dit ook aantrekkelijk vrijwilligerswerk zijn.

Het is de bedoeling dat de Buurtbus elk uur een rit maakt van Station Übach Palenberg via Rimburg, Groenstraat, Europaweg-Zuid, Waubach (Pastoor Scheeperstraat), Eygelshoven, station Hopel naar Mondo Verde. Via de rotonde bij Mondo Verde rijdt de Buurtbus dezelfde route in tegenovergestelde richting.

Als er voldoende vrijwilligers zijn, start de Buurtbus haar route medio Augustus aanstaande. De chauffeurs krijgen een uitgebreide instructie inclusief een aantal proefritten.

We willen op korte termijn gaan rijden, dus meld je snel aan via telefoon nummer 0651010519 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

16
juni
2017

Bijeenkomsten voor het werven van vrijwilligers voor de buurtbus Rimburg Eygelshoven

Er15082010 worden in Rimburg en Eygelshoven bijeenkomsten georganiseerd over het vijwilligerswerk van chauffeurs die gaan rijden in de buurtbus.Naast informatie kan men zich ook aanmelden als chauffeur.

De bijeenkomst in Rimburg is op 22 juni 2017 in d'r Eck in Rimburg om 19:30.

De bijeenkomst in Eygelshoven  is op 28 juni 2017 in het Scoutinggebouw om 19:30.

Advertentie 

11
juni
2017

Opgeheven lijn 23 komt terug als buurtbus lijn 723

Er 15082224werd in de afgelopen maanden nogal wat gemopperd over lijn 23, de buslijn tussen Eygelshoven, Waubach, Rimburg en Ubach Palenberg, die met ingang van 11 december 2016 is opgeheven.  Maar als er zich voldoende vrijwilligers aanmelden gaat deze buslijn weer rijden als buurtbus lijn 723. Maar wat verandert er voor de reiziger? Feitelijk weinig; de reiziger hoeft niet te bellen en de 8-persoonsbus rijdt ieder uur en in de bus zijn dezelfde vervoersbewijzen te krijgen als in de gewone bus van Arriva. Daarnaast is de reisinformatie gewoon te vinden op de website van OV9292. De buurtbus rijdt overdag van maandag t/m zaterdag. In de avonduren en op zondag kan men gebruik maken van de OV-shuttle(belbus) die rijdt tussen Rimburg Markt en de Pastoor Scheepersstraat in Waubach. 

10
juni
2017

ALV Rover Limburg op 27 mei 2017 en presentatie over Omnibuzz

Op 1705270127 mei 2017 heeft weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van Rover-Limburg plaats gevonden. Dit jaar was de locatie van de ALV net zoals vorig jaar in De Spuiklep te Heerlen. Waarschijnlijk vanwege het Hemelvaartweekend en het zomers warme weer waren er echter wat minder aanwezigen dan bij de ALV van 2016. De ALV bestond zoals gewoonlijk uit een besloten ochtendgedeelte (alleen voor leden van Rover) en een openbaar toegankelijk  middaggedeelte met een presentatie door een gastspreker; dit keer de directeur van Omnibuzz Guido Vreuls. 

03
mei
2017

Themagedeelte van de algemene ledenvergadering van Rover

Op17042603 zaterdag 27 mei 2017 organiseert de Rover afdeling Limburg in de “Spuiklep”, Parallelweg 4,  6411 ND in Heerlen haar algemene ledenvergadering (ALV). Deze ALV, is alleen toegankelijk voor leden van Rover.

Van 13.00u.tot 15:00u. is het openbare themagedeelte. Gastspreker dit jaar is de directeur van Omnibuzz Guido Vreuls. Omnibuzz verzorgt vanaf 11 december 2016 het vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie. Aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen.

02
mei
2017

Te weinig stations met assistentieverlening

Voor16030602 de meeste reizigers levert het in- en uitstappen op stations geen problemen op. En als dat wel zo is dan is er altijd wel een familielid of een vriendelijke medereiziger in de buurt die bijvoorbeeld de wat moeilijk ter been zijnde heer of dame hierbij behulpzaam zou willen zijn. Heel anders ligt dat bij mensen die voor hun verplaatsing gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of aangepaste driewieler en dus voor hun treinreis geheel afhankelijk zijn van de assistentie van een NS-medewerker. Hij of zij moet met behulp van een verrijdbare brug de reiziger op een veilige manier aan boord van de trein brengen of daar vanaf. Helaas is de assistentieverlening niet op alle stations en niet altijd van begin tot einde treindienst aanwezig. Zo zijn op slechts 107 stations verrijdbare bruggen aanwezig en kan je op een groot aantal stations niet voor 7.00u. op reis of moet je daar voor 23.00u. (in het weekend 22.00u.) zijn aangekomen. 

28
april
2017

Aanpassing busdienst Arriva per 30 april 2017

Nadat14051623 Arriva op 3 februari j.l. een aantal aanpassingen in de treindienst in Limburg had doorgevoerd, zullen op 30 april een aantal verbeteringen in de busdienstregeling van kracht worden. Bij het optimaliseren van de dienstregeling gaat het alleen om wijzigingen van routes, rijtijden en aansluitingen. Het gaat bijvoorbeeld dus niet om een uitbreiding van het aantal busritten op bepaalde trajecten die gelet op het aantal passagiers op bepaalde uren naar de mening van Rover-Limburg zeer wenselijk zijn. Grote structurele aanpassingen van de busdienst zullen mogelijk pas op zijn vroegst per 10 december 2017 gaan gelden. Voor een overzicht van de wijzigingen in de busdienstregeling per 30 april 2017 verwijzen wij u naar de site van Arriva.

25
april
2017

Nieuwe concessie Limburg

Gemengde gevoelens

Na groot tumult rondom het lekken van geheime bedrijfsinformatie naar NS-dochter Abellio is de concessie Limburg uiteindelijk gegund aan Arriva. Die naam zien we sinds afgelopen december op de Limburgse treinen en bussen. Is Limburg gelukkig met het openbaar vervoer?

Door Gerda Spaander

Eerst16121201 nog even de kernpunten van wat de bedoeling was: In de oude concessie stond nog de eis dat door alle Limburgse dorpen een bus zou rijden. Voor de nieuwe concessie is de provincie daar vanaf gestapt. De winnaar hoefde slechts te rijden op het zogenoemde Limburgnet: een busnetwerk dat was gebaseerd op de belangrijkste reizigersstromen. Het 'visgraatmodel', zoals dat al tot op zekere hoogte . functioneerde, zou worden aangescherpt: de trein als drager van het systeem, met daarop aansluitende bussen. De sprinterdiensten die eerst nog door NS werden gereden, worden overgenomen door de regionale vervoerder. En ze rijden vaker. 

21
april
2017

De OV-ToerPas; terug van weggeweest

Goed 17032202nieuws voor degene die graag met de bus door het Zuid-Limburgse Heuvelland reist of  met de bus ergens anders naar toe wil gaan. In samenwerking met de Gemeente Gulpen-Wittem en  het VVV Zuid-Limburg brengt Arriva de OV-ToerPas opnieuw in de omloop.

De OV-ToerPas zullen in vier variaties te koop zijn en wel

  • - OV-ToerPas dagkaart bus € 6,00
  • - OV-ToerPas 2 -dagenkaart bus € 9,00
  • - OV-ToerPas dagkaart bus en trein € 12,50
  • - OV-ToerPas 2-dagenkaart bus en trein € 17,50
11
april
2017

Duitsland koppelt de IJzeren Rijn aan verbinding Eindhoven-Düsseldorf

NRC 11100701Handelsblad meldde afgelopen week dat Duitsland toch wil meewerken aan de verdubbeling van het spoor tussen Kaldenkirchen en Dülken, zodat er een directe intercityverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf kan worden gerealiseerd. Het Duitse parlement moet de financiering van de spoorverdubbeling nog wel goedkeuren. In Nederland gaan er inmiddels  ook stemmen op om de verbinding van Düsseldorf naar Eindhoven door te trekken naar Den Haag Centraal. Tot begin jaren negentig reed er immers over de route via Venlo een intercity Keulen-Eindhoven- Den Haag. 

Voorwaarde voor de spoorverdubbeling in Duitsland is dat Nederland moet meewerken aan het (op spoorgebied) ontsluiten van het Duitse Ruhrgebied in die zin dat er een snellere goederenspoorverbinding moet komen tussen de haven van Antwerpen en het Ruhrgebied. Dit betekent feitelijk de reactivering  van de IJzeren Rijn. 

03
april
2017

FlixBus komt met de verbinding Schiphol-Heerlen-München

Aan15122313 het netwerk van FlixBus worden op 6 april a.s. negen nieuwe bestemmingen toegevoegd.

Een daarvan is de luchthaven Schiphol, naast Amsterdam de tweede halteplaats in de hoofdstedelijke agglomeratie, en voortaan vaak het begin of eindpunt van een reeds bestaande busverbinding. Overigens is Schiphol niet de eerste Europese luchthaven die door FlixBus wordt bediend.

Vanaf aanstaande donderdag kan men vanuit Brussel, Lille, Parijs, Hannover, Leipzig, Halle, Dresden en Praag rechtstreeks met de bus de Schiphol reizen. Maar de expansiedrift  van deze Duitse vervoerder krijgt in de maand mei of juni een vervolg middels veertien nieuwe aankomst- en vertrekplaatsen zoals o.a. Den Haag, Rotterdam, Eindhoven,  Heerlen, Aken, Keulen maar ook Stuttgart en München. De opsomming van zojuist vermelde plaatsen impliceert dat op korte termijn er tussen Schiphol en het zuiden van Duitsland een busverbinding ontstaat; een bus die op weg van en naar de Beierse hoofdstad in Nederland o.a. Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Heerlen aandoet. De woordvoerster van FlixBus laat weten dat de zojuist vermelde busverbinding dagelijks zal worden geboden. 

31
maart
2017

De huidige stand van zaken met betrekking tot de sneltram Hasselt-Maastricht

De voortgang van het sneltramproject Hasselt-Maastricht, als onderdeel van het Belgisch-Limburgse Spartacusplan, heeft een flinke vertraging opgelopen vanwege het probleem met de Wilhelminabrug in Maastricht en dat het daardoor niet mogelijk is om de trams over deze brug te laten rijden van/naar het eindpunt station Maastricht. De eindhalte zou dan aan de westoever van de Maas komen bij Mosae Forum in het centrum van Maastricht. Rover-Limburg heeft meermaals het standpunt overgebracht dat als alternatief de trams via de spoorbrug over de Maas kunnen rijden om alsnog het geplande eindpunt station Maastricht te kunnen  bedienen.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>