• Home
  • Nieuws afdeling Limburg

Rover-Limburg

16
augustus
2016

Mijn OV-chipkaart is (bijna) verlopen, wat moet ik nu doen?

Alsverlopen er een abonnement van NS op de OV-chipkaart staat en NS een pasfoto van je heeft zal deze vervoerder ervoor zorgen dat je enkele weken voor de verloopdatum een nieuwe OV-chipkaart ontvangt. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Op die nieuwe OV-chipkaart staan dan ook, indien van toepassing, automatisch opladen en de  abonnementen/reisproducten. Het saldo zal niet automatisch worden overgezet. Bij een NS-servicebalie kun je voor de verloopdatum het saldo van de oude kaart eenvoudig laten overzetten op de nieuwe kaart. Dit is de eenvoudigste optie. Via www.ov-chipkaart.nl kun je het ook wel terugvragen, maar die procedure is omslachtiger en dan wordt het saldo op je bankrekening gestort.

17
juli
2016

Eerste Flirt3 trein van Arriva in Nederland

Op16071506 feestelijke wijze is op 15 juli 2016 in het bijzijn van 200 genodigden in de onderhoudswerkplaats van Stadler in Blerick de eerste nieuwe Arriva-trein (Flirt3 van de Zwitserse treinenbouwer Stadler) aan de aanwezigen  gepresenteerd.

De nieuwe Arriva-treinen worden vanaf 11 december ingezet op de sprintertrajecten Heerlen-Valkenburg-Maastricht Randwyck en Roermond-Maastricht Randwyck. Dit treintype rijdt pas vanaf 2020 tussen Roermond en Nijmegen, de reden hiervoor is dat deze elektrische treinen pas over de Maaslijn  kunnen rijden als die geëlektrificeerd is. Naast deze elektrificatie wordt de Maaslijn op vier plaatsen verdubbeld zodat al rijdend gekruist kan worden. Deze verdubbelingen van het spoor zijn gepland in Cuyk, Reuver, Vierlingbeek en Venray. 

17
juli
2016

Alstom levert 79 intercity’s aan de NS

Onlangstn nl-ns-icng-impression is bekend geworden dat de Franse treinenbouwer Alstom de nieuwe IC’s aan de NS gaat leveren. De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. De treinen zijn enkeldeks en hebben samen in totaal 25.000 zitplaatsen. De order van 79 IC-treinen bestaat uit 49 treinen met vijf rijtuigen en 30 treinen met acht rijtuigen. Verder krijgen de treinen bagageruimte voor grote koffers.

Bombardier, Siemens en Stadler waren ook in de race  voor de order, maar deze werd uiteindelijk aan Alstom gegund. De NS heeft de optie  in het contract om nog meer treinen te kunnen bestellen. De ICNG voor de NS bouwt voort op de beproefde technologie van de Alstom Coradia-treinen, waarvan reeds meer dan 2.400 treinen wereldwijd zijn verkocht.

12
juli
2016

Rover overhandigt eerste prijs aan station Valkenburg

Reizigersvereniging 16071101Rover heeft een stationstest onder haar leden gehouden, met als belangrijkste vraag welk station als het meest gastvrij wordt ervaren.

Er waren drie categorieën: het grote station, het middelgrote station en het kleine station. Bij de grote stations werd Rotterdam gekozen en bij de middelgrote stations Delft, dit zijn beide nieuwe stations.

Bij de kleine stations werd Valkenburg gekozen tot het meest gastvrije station. In de lijst met meest gastvrije stations werd ook Schin op Geul genoemd.

20
juni
2016

Intercity’s naar Duitsland op de lange baan

De Dresden-Hbfsnelle intercityverbinding tussen Den Haag en Düsseldorf via Venlo wordt op de lange baan geschoven. De belangrijkste reden hiervoor ligt in Duitsland, aangezien de daarvoor benodigde spoorverdubbeling tussen Kaldenkirchen en Dülken in tijd is opgeschoven.

Uit een krantenartikel in NRC Handelsblad bleek dat dit ook geldt voor de Intercityverbinding van Eindhoven via Heerlen naar Aken en Keulen. Om dit mogelijk te maken moet een gedeelte van het traject in Nederland en Duitsland worden geëlektrificeerd. De financiering hiervan is rond en volgens de planning is dit zowel in Duitsland als in Nederland in het voorjaar van 2018 gerealiseerd.c

12
juni
2016

Druk bezochte algemene ledenvergadering

Op 1606110111 juni hield Rover-Limburg haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze vond plaats in het verenigingslokaal van de Spoorweg Sport- en Ontspanningvereniging “De Spuiklep” te Heerlen.

Zo’n twintig leden werden aan het eind van de ochtend in een besloten vergadering geïnformeerd door de regionale afdeling van de reizigersvereniging over de ontplooide activiteiten in en het gevoerde financiële beleid over 2015.

31
mei
2016

Reiziger vindt Valkenburg het meest gastvrije kleine station

Na16053007 een ledenenquête zijn de stations Rotterdam Centraal en Delft door Rover verkozen tot de meest gastvrije Nederlandse stations in de categorie grote en middelgrote stations. In tegenstelling tot de genoemde moderne en vernieuwde stations werd in de categorie kleine stations juist gekozen voor het oudste station van Nederland, namelijk station Valkenburg.

Rover vroeg aan de leden wat een station tot een gastvrij station maakt en welke stations hier een positief voorbeeld van zijn. Tijdens de algemene ledenvergadering van Rover Landelijk op zaterdag 28 mei in Ermelo werden de winnaars door Ronald Nomes, directeur Stations van ProRail, bekend gemaakt. 

24
mei
2016

Algemene Ledenvergadering Rover Afdeling Limburg

Op 06110614zaterdag 11 juni 2016 organiseert de Rover afdeling Limburg in de “Spuiklep”, Parallelweg 4,  6411 ND in Heerlen haar algemene ledenvergadering (ALV). Deze ALV, alleen toegankelijk voor leden van Rover, vindt plaats tussen 11.00u. tot 12:30u. Zaal open vanaf 10.30 u.

De Spuiklep ligt op enkele minuten lopen van het station Heerlen. Vanaf de loopbrug neemt u de trap richting stadszijde. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de liften. U loopt vanaf het station  rechtsaf over de Parallelweg langs het spoor en ter hoogte van de Laanderstraat/Koningstraat ziet u aan de rechterkant van de Parallelweg de toegang tot de Spuiklep. Na het passeren van het openstaande hek loopt u rechtsom richting de ingang van het gebouw. Automobilisten rijden iets verder richting Kinderstad en slaan dan rechtsaf en na de passage van het hek komt men dan uit op de parkeerplaats voor de Spuiklep.

08
mei
2016

Levering nieuw sprintermaterieel voor NS in volle gang

Via 20160413-ns-flirt-presentatie-lowres-26378deze website informeerden wij u op 24 februari 2016 over de bestelling van nieuwe sprinters door NS. Een deel van het nieuwe sprintermaterieel zal door de bekende Zwitserse treinfabrikant Stadler worden gebouwd. De door NS geplaatste order bestaat uit de levering van 58 treinen van het type FLIRT 3; de afkorting FLIRT staat voor Flinker Leichter Innovativer Regionaltriebzug (snel, licht en innovatief regionaal treinstel).

07
mei
2016

Nieuwe dienstregeling Veolia-bussen in Zuid-Limburg

Vanaf14032807 22 mei 2016 zal de nieuwe dienstregeling ingaan van de bussen van Veolia in Zuid-Limburg. Rond deze datum starten de bouwwerkzaamheden voor een nieuwe ondergrondse fietsenstalling onder het stationsplein in Maastricht. Daardoor zullen de bussen vanaf 22 mei tijdelijk niet meer via de Stationsstraat en het Stationsplein kunnen rijden en zullen de stadsbusperrons op het busstation (nabij het Stationsplein) tijdelijk niet bediend kunnen worden. Met ingang van de nieuwe dienstregeling zullen alleen de streekbusperrons (met een gewijzigde indeling) bediend worden door zowel de streek- als de stadsbussen, waarbij alle voertuigbewegingen met de klok mee zullen zijn. 

17
april
2016

Arriva kan verder met de OV-concessie Limburg

Rover 06110615afdeling Limburg is verheugd dat  de beroepsprocedure bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven van Veolia tegen de provincie Limburg is ingetrokken. Arriva gaat dan definitief vanaf 11 december 2016 het bus- en regionale treinvervoer in Limburg verzorgen. Reizigersorganisaties zullen nu op korte termijn in overleg treden met Arriva om hun plannen te beoordelen en om te adviseren over verbeteringen. 

16
april
2016

Eindelijk een OV-toeristenkaart. Maar de prijs?

Een 14051602jaar geleden werd een motie aangenomen om een OV-toeristenpas te introduceren; een motie die toen kamerbreed werd gesteund. Inmiddels is het dan zover: er komen twee toeristenkaarten die geldig zijn in al het openbaar vervoer in Nederland. Het betreft een dagkaart voor € 39,00 die van maandag t/m vrijdag geldig is vanaf 9.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag, alsmede een dagkaart voor € 59,00 die op werkdagen de hele dag geldig is.

06
april
2016

OV-ToerPas in Zuid-Limburg

Een 16050201tot nu toe onbekend buskaartje in Zuid-Limburg is de OV-ToerPas. Dit kaartje is in het leven geroepen voor de toeristen in Zuid-Limburg. Met de OV-Toerpas kan  gedurende twee dagen in de daluren onbeperkt met de bus worden gereisd, waarbij de restrictie geldt dat na activering de beide reisdagen binnen een periode van 5 dagen verbruikt dienen te worden. Het kaartje kost € 9,95 en bevat een chip; derhalve dient  bij aanvang en einde van elke busreis respectievelijk in- en uitgecheckt te worden.

05
april
2016

Nieuwe intercity-busverbinding vanuit Zuid-Limburg

Vanaf flixbus2 free for editorial purposesdeze maand gaat Flixbus een nieuwe route Groningen-Zwolle-Arnhem-Nijmegen- Maastricht rijden. Het afgelopen jaar zijn er steeds meer internationale alsmede binnenlandse intercitybuslijnen in Nederland gekomen. De inzet van intercitybussen voor de binnenlandse markt, in concurrentie met de trein, volgt de trend  in onder meer Duitsland en Frankrijk, waar steeds meer intercitybussen worden ingezet op lange afstanden, naar  het voorbeeld van de al langer bestaande internationale verbindingen van Eurolines. In Duitsland bieden met name Deutsche Bahn via IC-Bus, alsmede Flixbus intercity- buslijnen aan. Inmiddels is Flixbus ook in Nederland actief en doet IC-bus meerdere Nederlandse bestemmingen aan.

04
april
2016

Aantrekkelijke OV-tarieven tijdens weekendafsluitingen A2 en A79

In april 14040623en mei 2016 zullen de A2 en A79 ter hoogte van knooppunt Kruisdonk (ten noorden van Maastricht) allebei in een weekend gedeeltelijk afgesloten zijn ten behoeve van het aanbrengen van nieuw asfalt. De A2 in de richting Eindhoven zal van 8 april 20.00 uur tot 11 april 06.00 uur afgesloten zijn. De A79 in de richting Heerlen zal van 30 april 20.00 uur tot 2 mei 06.00 uur afgesloten zijn. Het verkeer in de richting Eindhoven of Heerlen wordt tijdens de afsluitingen omgeleid.In de richting Maastricht zijn er echter geen afsluitingen en zal het verkeer geen hinder ondervinden.

<<  2 3 4 5 6 [78 9 10  >>