31
mei
2018

Aantrekkelijke trein- en buskaartjes voor het reizen naar België en Duitsland

Naar17033013 België en Duitsland:

Flixbus

Door Flixbus worden vanaf diverse Limburgse stations de nodige verbindingen aangeboden. Zo is er een rechtstreekse busverbinding van Heerlen naar München welke afhankelijk van de boekingsdatum tussen € 29,99 en € 65,99 kost. Een reis per trein, geboekt via de site van DB, kost tussen € 119,90 en € 147,40. Informatie over routes en prijzen van Flixbus is te vinden op hun site: https://www.flixbus.nl/bus-reisplanner

Euregioticket

Met het Euregioticket kan men reizen in de Euregio Maas-Rijn. Het Euregioticket kost € 18,50. In het weekend en op dagen dat in Nederland, Duitsland of België er een officiële feestdag geldt,  kan men voor hetzelfde geld zelfs met twee volwassenen en drie kinderen (jonger dan 12 jaar) met één ticket op stap in de Euregio Maas-Rijn. Meer info over dit ticket is te vinden op:

http://www.euregio-mr.com/nl/service/bus-en-trein/euregio-ticket-bus-en-trein

Bij de servicepunten van Arriva in Limburg zijn tegenwoordig ook internationale treintickets te koop.

Naar België

NMBS Seniorenbiljet

Het Seniorenbiljet Maastricht is te koop voor de 65+.  Het vervoerbewijs is op werkdagen geldig vanaf 9 uur en in het weekend de gehele dag. De heen- en terugreis die op dezelfde dag dient plaatsvinden kost € 10,10 (2e klas) en € 19,20 (1e klas).

Het biljet is geldig vanaf de stations Maastricht, Maastricht Randwyck of Eijsden naar alle stations in België(en terug). Als er naar een kuststation wordt gereisd, mag de terugreis ook op een ander kuststation beginnen. Van 14 juli t/m 19 augustus 2018 is het seniorenbiljet niet geldig op zaterdag en zondag en ook niet op 15 augustus 2018.

Verdere informatie is te vinden op:

http://www.belgianrail.be/nl/biljetten-abonnementen/buitenland/maastricht/seniorenbiljet-naar-maastricht.aspx

10-rittenkaart(Rail Pass)

Een enkele reis tussen twee willekeurige stations in België kost € 7,70, de Rail Pass kost  € 77 voor 10 ritten in 2de klas.

Je vult zelf je pass in voor het instappen: je vult het vertrek- en aankomststation en de datum in.

De link naar de site van Rail Pass tref je hieronder aan:

http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/passes-kaarten/rail-pass.aspx

Naar Duitsland

SchönerTagTicket

Sinds enige tijd zijn in de Arriva-bussen een aantal Duitse tickets te koop en waarmee binnen de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Kerkrade en in de regio Venlo al gereisd mag worden.

Een interessant kaartje voor het reizen per openbaar vervoer in Nordrhein-Westfalen (NRW) is de SchönerTagTicket NRW waarbij men gebruik kan maken van RE-, RB-treinen, S-bahnen, metro’s, trams en bussen. De prijzen voor het SchönerTagTicket zijn € 30,50(1 persoon) en € 45,00 (maximaal 5 personen). De kaart is geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 9.00u en in het weekend de gehele dag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site:   https://www.bahn.de/p/view/angebot/regio/regionale-tickets/nrw/schoener-tag-ticket.shtml

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen