26
juli
2019

Afrondende werkzaamheden op station Heerlen

MomenteelNieuwbouw station Heerlen wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe treinstation van Heerlen. Mensen die in de afgelopen weken met de trein zijn weggeweest of een bezoek hebben gebracht aan het station zagen dat ook de trappen vanuit de stationshal naar beide perrons (oostzijde) zijn aangebracht. De installatie van de trappen en de roltrappen, leidend naar het westelijk gedeelte van de perrons, en de plaatsing van de koepels en overkappingen zijn enige maanden geleden al tot stand gebracht. In verband met de afbouw van het station en de verwijdering van de tijdelijke loopbrug over de sporen, de brug die passagiers naar de perrons voert en die verbinding vormt tussen het station (centrumzijde) en het busstation, is er in de periode van 31 juli t/m 4 augustus geen treinverkeer mogelijk naar en vanuit Heerlen.

Vanaf woensdagvond 21.00u tot en met zondag worden reizigers met bussen vervoerd. Zo rijden tijdens de zojuist genoemde periode snelbussen tussen Heerlen en Sittard en tussen Heerlen en Valkenburg. Op woensdagavond en op zondag rijden er stopbussen tussen Heerlen en Sittard, Heerlen en Valkenburg, Heerlen en Kerkrade Centrum en tussen Heerlen en Aachen Hbf. Op donderdag, vrijdag en zaterdag rijden er stopbussen tussen Heerlen en Hoensbroek, Heerlen en Heerlen Woonboulevard, Heerlen en Kerkrade Centrum en Heerlen en Aachen Hbf. Voor een actueel reisadvies raadpleeg kort voor uw vertrek de NS-website en/of de Arriva-website.

En als alle bouwactiviteiten in het eerste weekend van augustus achter de rug zijn, dan opent het station van Heerlen op 5 augustus haar deuren. Helaas zult u in de stationshal geen loket aantreffen. Rover-Limburg ging ervan uit dat bij de opening van het nieuwe station NS en Arriva gezamenlijk een loketruimte zouden bemensen, een voorziening gelijk aan de situatie in Maastricht en Roermond. De reizigersbelangenvereniging betreurt het achterwege blijven daarvan; een onmisbare service voor de (internationale) reiziger. Ook vernamen wij vlak voor publicatie van dit artikel op deze website dat de liften op 5 augustus nog niet in gebruik genomen kunnen worden. Reden hiervan is dat er tot 5 augustus geen gespecialiseerde liftmonteurs beschikbaar zijn. Mensen die vanwege hun beperkte mobiliteit aangewezen zijn op het gebruik van liften worden vanaf 5 augustus tot datum ingebruikname van de liften onder begeleiding van stationspersoneel vanuit de stationshal buitenom het nieuwe stationscomplex over de sporen naar het betreffende vertrekspoor gebracht of daarvan opgehaald. Vraag tijdig uw begeleiding aan op telefoonnummer 06-10345005. Houdt u vanwege het omlopen of omrijden rekening met een 15 minuten langere reistijd.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen