30
juni
2019

ALV Rover-Limburg onder tropische omstandigheden

OpWandeling Maankwartier 29 juni hield de Limburgse afdeling van de reizigersbelangenvereniging in De Spuiklep haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Zoals gebruikelijk was het ochtendgedeelte alleen toegankelijk voor de leden. Tijdens dit gedeelte werd teruggeblikt op onze activiteiten in 2018 maar werd er ook naar de toekomst gekeken zoals de plannen met betrekking tot het grensoverschrijdend treinverkeer via Haanrade, Venlo en Budel-Schoot; de plaats alwaar straks de trein Hamont-Weert de grens oversteekt. En passant werd ook aandacht besteed aan de spoorverdubbeling van het baanvak Heerlen-Landgraaf. De aanpassing van de busdienstregeling per 30 juni, dit o.a. door de instroom van meer zero-emissie bussen, kwam eveneens aan de orde.

In de middaguren gaf Michel Huisman een bevlogen presentatie over het ontstaan van het Maankwartier en liet hij foto’s zien van Heerlen uit de periode 1890 tot heden.

Na zijn presentatie zijn we gezamenlijk naar het Maankwartier gewandeld alwaar Michel een aantal architectonische aspecten van de nieuwe stationsomgeving onder de aandacht bracht. Er komen de nodige horecagelegenheden in de directe omgeving van het station en particulieren die van hun spulletjes af willen kunnen voor een dag een ruimte huren om hun koopwaar aan de man te brengen.

Nieuwsbrief

Filmpje nieuw station

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen