19
september
2015

België wil station Maastricht als eindpunt van de tramlijn

Limburg Tim BoricIn een interview met Vlaams minister-president Geert Bourgeois in het Belang van Limburg komt naar voren dat de eindhalte station Maastricht een harde eis is voor het realiseren van de sneltramlijn Hasselt-Maastricht. 

Als de tramlijn Hasselt - Maastricht niet als eindhalte het station van Maastricht krijgt, dan vindt hij dat er geen tramlijn tussen die twee steden moet komen. Een belangrijk argument is dat de aansluiting op het Nederlandse spoornet cruciaal is.

Rover afdeling Limburg is van mening dat de alternatieve route van de tram via de spoorbrug de beste oplossing is om de tram van en naar het hoofdstation van Maastricht te laten rijden. Hierdoor kan de sneltramverbinding toch nog worden gered.

Helaas heeft het gemeentebestuur al een voorlopige beslissing genomen om de tram op de Maasboulevard te laten eindigen. Wij  zijn erg geïnteresseerd naar de inhoud van  de “Quick scan” betreffende de route via de spoorbrug die deze maand zal worden gepubliceerd. (KB)

Categories: Rover-Limburg

Reacties (1)

  • boer

    boer

    15 oktober 2015 op 21:10 |
    Ik ben het daar volledig mee eens;bovendien zijn er op station meerdere keersporen die ongebruikt liggen,de exploitatie kan volledig gescheiden van de NS en de huidige Veoliasporen

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen