09
april
2019

De kaartlezer op het station en de piepjes

VoorKaartlezers Roermond de doorgewinterde treinreiziger komen de piepjes bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart wel bekend voor. Maar voor de incidentele treinreiziger met zo’n kaart ligt dat even iets anders en zeker als hij/zij in- of uitstapt op een station dat niet afgesloten is met poortjes. Voor hen is het belangrijk dat het in- en uitcheckproces correct verloopt.

Zoals aangegeven zijn veel stations heden ten dage afgesloten en krijgt men alleen toegang tot de perrons en de treinen na ingecheckt te hebben bij de poortjes. Ook het uitchecken geschiedt dan via de kaartlezer bij de poortjes. Belangrijk is om op stations met meerdere vervoerders het juiste poortje te passeren zoals in Sittard, het station dat bediend wordt door NS en Arriva. Maar op de andere grotere stations zoals Heerlen, Maastricht en Roermond, welke ook door meerdere spoorwegmaatschappijen wordt aangedaan, zijn geen poortjes en dient men derhalve via de kaartlezer bij de ingang van het station, in de stationshal of op het perron in- en uit te checken.

Zoals aangegeven is het in het belang van de reiziger bij het in- en uitchecken te letten op de piepjes van de kaartlezer. Want die piepjes geven aan of men in- of uitgecheckt bent of helemaal niet. Hoort u één piepje dan bent u ingecheckt, bij twee piepjes bent u uitgecheckt en hoort u een wat langer durend piepje dan betekent het dat u niet bent in- of uitgecheckt. De reden kan zijn dat u onvoldoende saldo op uw OV-chipkaart heeft staan of dat u bij de verkeerde vervoerder uitcheckt. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat het minimum saldo op een OV-chipkaart € 20,00 dient te zijn, voor abonnementhouders is dat veelal € 10,00 als men met de trein reist.

U dient bij beëindiging van uw reis op stations met meerdere vervoerders altijd uit te checken bij de kaartlezer van de vervoerder waarmee bent aangekomen*. In Sittard checkt u uit vlak voor het verlaten van het station. Checkt u niet uit of bij de verkeerde vervoerder dan betaalt u wellicht teveel voor uw reis en wordt het bedrag van het opstaptarief (€ 10,00 of € 20,00) van het saldo van uw OV-chipkaart afgeschreven. U heeft binnen 6 uur na het moment van inchecken de mogelijkheid om uit te checken waarna het systeem de juiste prijs van uw reis gaat berekenen. Mocht u op een gegeven moment tot de conclusie komen dat u bent vergeten uit te checken dan kunt u in vele gevallen het mogelijk teveel betaalde bedrag van uw reis terugvragen via deze site. Wij raden sowieso reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart en die een account bij Translink, de beheerder van de OV-chipkaart, hebben aangemaakt om geregeld deze website te raadplegen en te kijken naar de reishistorie, het saldo en of er voor een bepaalde reis is uitgecheckt. Overigens kunnen alle reizigers met een OV-chipkaart via de kaartautomaten van de vervoerders veel informatie terugvinden over de afgelegde reizen. Voor hen die geen account hebben bij Translink, zij kunnen bij de lokettisten vragen om een opgave van de recent gemaakte reizen.

Voor meer informatie over het reizen met de OV-chipkaart verwijzen wij u naar de site van NS.

Reist u met een E-ticket dan hoeft u niet in- en uit te checken. De barcode op het ticket is bedoeld om toegang te krijgen tot de met poortjes afgesloten stations.

*=Stapt men over en wisselt men daarbij van vervoerder, dan checkt u eerst uit bij de vervoerder waarmee u bent aangekomen en checkt u vervolgens in bij de vervoerder waarmee u verder reist.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen