10
januari
2019

Donkere wolken boven station Valkenburg voor de ZLSM

VeiligheidZLSM Maastricht op het spoor gaat boven alles. Dus als er een wissel of een stuk spoor vervangen moet worden dan moet dat gewoon gebeuren. Zo ook voor het wissel op het station van Valkenburg dat de mogelijkheid biedt om de treinen vanuit oostelijke richting binnen te laten rijden op spoor 3; het spoor waar vroeger de Blauwe Engel via het Miljoenenlijntje naar Heerlen van vertrok en waar voor een paar jaar terug nog de stoomtrein van de ZLSM gebruik van maakte.

Maar spoorbeheerder ProRail heeft laten weten dat op die locatie er geen nieuw wissel meer wordt gelegd. Door deze beslissing is het dus niet meer mogelijk voor de ZLSM om vanuit Schin op Geul door te rijden naar het Geulstadje; een wens die zojuist genoemde vervoerder graag in 2020 in vervulling zag gaan.

Rover-Limburg hoopt dat op genoemde plek er toch een nieuw wissel wordt gelegd opdat t.z.t. er weer toeristische treinen naar Simpelveld kunnen rijden. Bovendien is deze reizigersbelangenvereniging van mening dat er op station Valkenburg, maar dat geldt ook voor tal van andere stations, er (voldoende) wissels moeten blijven liggen om in het geval van verstoringen of bij werkzaamheden de treinen aldaar te kunnen laten keren. Daarmee kan verkomen worden dat een volledig baanvak buiten dienst gesteld moet worden.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen