19
januari
2019

Korte berichten

Tweelandentrein vanaf 27 januari naar Aachen Hbf

CDA-gedeputeerde Arriva trein HeerlenHubert Mackus informeerde afgelopen vrijdag in de statencommissie dat de tweelandentrein vanaf 27 januari 2019 naar Aachen gaat rijden. Omdat de toelatingsprocedure voor het Duitse spoor door het EBA langer duurde dan verwacht lukte het niet om vanaf 9 december 2018 te gaan rijden. Wanneer de trein een Drielandentrein wordt en naar Luik gaat rijden is nog onbekend.

Groot tekort voor de Maaslijn

Gedeputeerde Hubert Mackus deelde vrijdag in de statencommissie mee dat er een aanzienlijk tekort is bij de kosten van dit project. Over hoe groot het tekort is werd geen mededeling gedaan. De overschrijding worden veroorzaakt door prijsindexatie, gestegen aanlegkosten, latere goedkopere explotaitie door elektrische treinen, langere projecttijd en mogelijk extra kosten voor Arriva. De betrokken provincies Limburg, Gelderland en Noord-Brabant en het Ministerie van I en W en ProRail praten al maanden over de kostenoverschrijding. Inmiddels heeft het CDA kamervragen gesteld.

Goedkoop buskaartje in Maastricht

Kon vorig jaar alleen met buslijn 10 tegen het goedkope tarief van € 2,00 vanaf P+R Zuid (Parkeerterrein P5 bij het MECC) naar het centrum van Maastricht en terug gereisd worden, vanaf 1 januari 2019 is dit aantrekkelijke tarief ook van toepassing op de buslijnen 1 en 5. Reist men met  3-5 personen dan is het P+R Maastricht groepsticket wellicht interessant. Voor meer informatie over dit P+R Maastricht ticket, de tarieven en de verkrijgbaarheid van dit vervoerbewijs verwijzen wij u naar de website van Arriva waarvan u de link naar deze site hierbij aantreft.

Voordeel bij kortingsabonnementen

Voor houders van een Voordeelurenabonnement van NS is er ook goed nieuws te melden. Vanaf 1 januari 2019 kunnen deze reizigers ook in de ochtenduren met 40% korting reizen. Voorwaarde is dan wel dat men dan vóór 6.30u. bij de treinvervoerder heeft ingecheckt.

Mocht u leuke tips hebben op het gebied van reizen met trein of bus, niet alleen regionaal maar ook (inter)nationaal, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen