21
juli
2019

Motie gemeenteraad voor buslijn over de Woonboulevard in Heerlen

BijnaHeerlen woonboulevard alle politieke partijen in de gemeenteraad van Heerlen ondersteunen de motie om weer een bus over de Woonboulevard te laten rijden.

De Woonboulevard in Heerlen is een publiekstrekker met 3,5 en 4 miljoen bezoekers per jaar.    Vanuit alle windstreken is deze locatie goed per auto bereikbaar. Anders ligt dit voor hen die zijn aangewezen op het openbaar vervoer. Hoewel er een station bij de Woonboulevard ligt, is het voor mensen die een bezoek willen brengen aan IKEA of een van de andere winkels in de nabijheid van dit Zweedse woonwarenhuis minstens 15 minuten lopen vanaf deze halte. Door weer een bus te laten rijden vanaf het centrum van Heerlen via Eikenderveld naar de Woonboulevard krijgen ook Kinderstad, het bedrijventerrein In de Cramer waaronder de RD4-Kringloopwinkel en Hotel van der Valk weer een goede ov-voorziening. Voor een goede bediening van alle winkels zouden er drie bushaltes op de Woonboulevard moeten komen.

Daar bij de start van de concessieperiode van Arriva eind december 2016 is afgesproken dat busroutes en dienstregelingen kunnen worden aangepast bij gewijzigde reisbehoeftes, zou op basis van dit principe het dus mogelijk moeten zijn om een busverbinding over de Woonboulevard te realiseren en wel door buiten de spitsuren en gedurende de winkelopeningstijden buslijn 24 vanaf Hoensbroek Randweg via station Hoensbroek en de Woonboulevard naar Heerlen Busstation te laten rijden. Aan de uitvoering van het voorstel zijn geen extra kosten verbonden en de verwachting is dat meer reizigers gebruik zullen maken van buslijn 24.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen