13
juli
2018

Omissie OV-chipkaartsysteem Arriva; mogelijk gedupeerde houders weekend vrij-abonnement

Zaterdag14092311 7 juli j.l. hebben zich systeemproblemen voorgedaan bij het OV-chipkaartsysteem van Arriva waardoor ten onrechte saldo is afgeschreven bij treinreizigers die normaliter op deze dag gratis reizen met het Weekend Vrij-abonnement. Passagiers die toevallig onvoldoende saldo op hun chipkaart hadden staan konden niet inchecken. Reizigers met voldoende saldo konden dat wel en zullen mogelijk niet allemaal hebben gemerkt dat er ten onrechte saldo is afgeschreven.

Arriva verwacht dat reizigers zelf in actie komen om het te veel betaalde bedrag terug te vorderen. Intussen zwijgt Arriva in alle talen over de storing waardoor er mogelijk nog steeds abonnementhouders zijn die niet weten dat zij voor hun reis extra hebben betaald.

Rover laat aan Arriva weten dat het niet correct is dat bij een systeemfout de vervoerder het geheel aan de opmerkzaamheid van de reiziger overlaat en dat de gedupeerden zelf in actie moeten komen.

Reizigersvereniging Rover wil daarom dat Arriva pro-actiever gaat handelen door reizigers op de website en via de sociale media te informeren over de storing van afgelopen zaterdag. Rover roept daarom Arriva op om abonnementhouders met een bij hun bekend e-mailadres over de ontstane situatie persoonlijk te informeren.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen