08
oktober
2018

“OV maal twee”

In thumb 17032201verband met de verkiezingen voor de Provinciale Staten welke op 20 maart 2019 zullen plaatsvinden, draagt Reizigersvereniging Openbaar Vervoer (Rover) u een aantal suggesties aan welke gericht zijn op een optimalisering van het het openbaar vervoer in de provincie Limburg.

Het motto van Rover voor deze verkiezingen is “OV maal twee”. Er moeten meer, snellere en directere verbindingen komen zodat het OV voor meer mensen een aantrekkelijke keuze wordt. Om dit mogelijk te maken doet Rover een aantal concrete voorstellen. Wij vragen aan de politieke partijen deze punten op te nemen in hun verkiezingsprogramma.

De invloed van de provincie op het openbaar vervoer is groot. De provincie is niet alleen opdrachtgever en subsidieverlener van het regionale openbaar vervoer, maar is ook infrastructuurbeheerder, regisseur van de ruimtelijke ordening, investeerder in infrastructuur en gesprekspartner van gemeenten en het Rijk. Daarmee is de provincie bepalend voor de mate van succes van het openbaar vervoer.

Rapportcijfer verkiezingsprogramma’s

Begin 2019 zal Rover alle mobiliteitsparagrafen in de partijprogramma’s beoordelen. Wij zullen niet alleen kijken of we onze voorstellen terugzien in uw programma, maar ook de totaalvisie beoordelen.

De hieronder vermelde punten zijn verder uitgewerkt in deze brief:

 1. Prijsniveau OV-kaartje;
 2. Een treintariefstelsel bij Arriva en NS;
 3. Kortere reistijden voor treinreiziger uit Kerkrade en Landgraaf;
 4. Omreizen bij treinverstoringen;
 5. Rechtstreekse treinverbinding van Zuid-Limburg naar Schiphol;
 6. Investeringen spoorinfra
 7. Directe treinverbinding Den Haag Centraal -Eindhoven-Venlo;
 8. Buslijn over de Woonboulevard in Heerlen;
 9. Vervoer werknemers VDL Born;
 10. Goedkope daluren abonnementen voor doelgroepen, 65+ en minima;
 11. Maaslijn;
 12. IC Eindhoven-Venlo-Düsseldorf.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen