06
juni
2019

Pinkpop 2019

KomendPinkpop Pinksterweekend vindt op het terrein van Megaland te Landgraaf de 50e editie van Pinkpop plaats. Om de vele tienduizenden muziekliefhebbers tussen Heerlen en het festivalterrein ordentelijk te kunnen vervoeren, geldt er een aangepaste dienstregeling. Zo rijden op zaterdag, zondag en maandag van 8.24u. tot 16.02u. en van 22.24u. tot 2.02u. vier pendeltreinen per uur tussen Heerlen en Landgraaf. Twee treinen hebben Sittard als begin- en eindpunt. De pendeldienst tussen Heerlen en Landgraaf wordt ook op dinsdag 11 juni gereden en wel tussen 7.24u. en 13.02u.

Op de uren dat er tussen Heerlen en Landgraaf een pendeldienst wordt gereden, stappen treinreizigers naar en vanuit Eygelshoven, Chèvremont en Kerkrade Centrum in Landgraaf over. Reizigers tussen Heerlen en Aachen Hbf worden vanaf zaterdag t/m dinsdagmiddag (12.48u.) met de bus vervoerd.

Op de uren dat er een pendeldienst wordt gereden tussen Heerlen en Landgraaf rijdt de regiosprinter (Kerkrade-Sittard v.v.) van Arriva slechts tussen Heerlen en Sittard en zal de regiosprinter (RS15) ten opzichte van de tijden in het spoorboekje ongeveer 10 minuten eerder uit Heerlen, Sittard en de tussengelegen stations vertrekken.

Daarnaast wordt tijdens het Pinksterweekend tussen Heerlen en Maastricht met regiosprinter (RS18) een kwartierdienst gereden. Reizigers met bestemming Maastricht Randwyck dienen in Maastricht over te stappen. De RE18 (Aachen-Heerlen-Maastricht) zal niet rijden. Ook op dinsdagmorgen zal wellicht tussen Heerlen en Maastricht een afwijkende dienstregeling van toepassing zijn. En net als in het Pinksterweekend gelden er andere vertrektijden op het traject Heerlen-Maastricht.

Voor meer informatie over de trein- en busdienstregeling met Pinksteren en over de aanschaf van speciale vervoerbewijzen tijdens Pinkpop verwijzen wij u naar de sites van NS, Arriva en Pinkpop. De link naar de betreffende sites treft u hieronder aan.

Website NS

Website Arriva

Website Pinkpop

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen