23
juni
2019

Presentatie over Maankwartier door Michiel Huisman bij Rover-Limburg

Op Roltrappen station Heerlen29 juni a.s. houdt Rover-Limburg haar jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Deze ALV vindt plaats in de Spuiklep welke gelegen aan de Parallelweg 4 te Heerlen. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen van het station; in de nabijheid van Kinderstad. Het ochtendgedeelte van de ALV welke om 11.30u. begint is alleen toegankelijk voor leden van Rover-Limburg. Tijdens het middaggedeelte zal bedenker en ontwerper van het Maankwartier Michel Huisman een presentatie geven over zijn kunstwerk. Na zijn uiteenzetting bestaat de mogelijkheid om met Michel Huisman een bezoek te brengen aan de nieuwe stationsomgeving.

Festiviteiten rond de opening van het nieuwe station

Hoewel het nieuwe station al op 5 augustus a.s. voor reizigers en bezoekers in gebruik wordt genomen, de officiële opening vindt pas een kleine vier weken later plaats en wel op 31 augustus. Het Maankwartier, de nieuwe stationsomgeving met een mediterrane uitstraling, is ontworpen door de Heerlense kunstenaar Michel Huisman. Hij creëert een nieuw stuk binnenstad met een station, winkels, restaurantjes, pleintjes, een hotel, kantoren en woningen. Maar het is ook één groot kunstwerk met daarin nog eens 89 kunstwerken die verwijzen naar sterrenbeelden.

Te midden van de activiteiten rondom Cultura Nova zal op 31 augustus om 11.00u. het lint worden doorgenipt waarmee het station officieel in gebruik zal worden genomen. Daarna zullen ongetwijfeld de champagnekurken knallen en kan het openingsfeest beginnen. Vanaf zojuist vermeld tijdstip zijn er allerlei activiteiten zoals het concert van violiste Rosanne Philippens en haar vrienden op het Spoorplein; de ingang van het station. Op die dag verzorgt Michel Huisman rondleidingen waarbij hij de bijzondere plekjes van het Maankwartier laat zien.

De violiste Rosanne Philippens is in het theaterseizoen 2019/2020 Artist in Residence van Parkstad Limburg Theaters. Rosanne verzorgt nog twee andere concerten op dezelfde dag, één in SCHUNCK op basis van het werk en leven van beeldend kunstenaar Aad de Haas. Verdere informatie is te vinden op de website van Cultura Nova.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen