20
juni
2019

Wijziging busdienstregeling per 30 juni 2019

DaarNieuwe busdienstregeling Arriva in de afgelopen periode vele kilometers heeft moeten omrijden, dit als gevolg van werkzaamheden aan de weg en vanwege de spoorbrug bij de Locht in Kerkrade welke afgesloten is voor zware voertuigen, zijn er meer dienstregelingkilometers gereden dan was voorzien. Helaas ontvangt de vervoerder voor de extra gereden kilometers geen compensatie. Rover Limburg is van mening dat de rekening nu bij de reiziger wordt gelegd door het schrappen van een aantal ritten.

Maar de dienstregelingwijziging is ook noodzakelijk vanwege de instroom van nieuwe zero-emissie bussen. Door de introductie van deze bussen zullen de aankomst- en vertrektijden mogelijk wijzigen.

Was Maastricht de eerste locatie waar deze milieuvriendelijke bussen gingen rijden, eind juni worden ze ook ingezet op sommige buslijnen in de regio Sittard, buslijn 20 in Parkstad en op buslijn 56 van Maastricht naar Brunssum. Het rijden met zero-emissie bussen heeft wel tot gevolg dat reizigers soms moeten overstappen; dit omdat de bus moet worden opgeladen. Werknemers van VDL-Nedcar krijgen een snellere en directe busverbinding met het industrieterrein van deze autofabrikant.  

Naast de wijzigingen in de dienstregeling gaan sommige buslijnen een andere route rijden zoals in Roermond, dit door langdurige en ingrijpende werkzaamheden aan de N280, en in Maastricht en omstreken de lijnen 7, 9 en 30. In Kerkrade rijden vanwege de afsluiting van de spoorbrug bij de Locht voor zwaar wegverkeer de buslijnen 25,26 en 44 vanaf/naar Parkstad Stadion al geruime tijd via de Hamstraat en Beitel.

Nog opgemerkt dient te worden dat door gewijzigde aankomst- en vertrektijden een aantal aansluitingen op andere buslijnen en op treinen wordt geoptimaliseerd.

Voor meer informatie over de wijzigingen van de busdienstregeling per 30 juni 2019 verwijzen wij u naar de website van Arriva.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen