• Home
  • Nieuws afdeling Arnhem-Nijmegen

Rover Arnhem-Nijmegen

27
november
2017

Nieuwe fietsenstalling station Wijchen

WIJ08Er wordt nog volop gebouwd op het treinstation in Wijchen. Maar de nieuwe fietsenstalling aan het voorplein is vorige week maandag al open gegaan. Op het dak van de stalling zijn zonnepanelen. Er zijn vijf rijen fietsenrekken van twee lagen. De stalling biedt plek aan duizend fietsen, heeft elektrische oplaadpunten voor e-bikes en speciale plaatsen voor bakfietsen.

08
november
2017

Breng Flex is geen openbaar vervoer

BF2In de nieuwe dienstregeling van vervoerder Breng voor 2018 worden slecht lopende buslijnen in frequentie verminderd, ingekort of opgeheven. Breng Flex, de taxidienst van halte tot halte, is nu het nieuwe toverwoord. Afdelingslid en lid van Rover Jong, Christian van Millingen, laat er zijn kritische licht over schijnen.

06
november
2017

Nieuwe dienstregeling Breng

umcbusBusvervoerder Breng gaat de dienstregeling in de regio Arnhem en Nijmegen vanaf 10 december fors aanpassen. Meer bussen en trolleys in de spits op goed lopende lijnen. Minder bussen, inkorting en zelfs het opheffen van slecht bezette buslijnen. Als alternatief hiervoor dient Breng Flex. Deze taxidienst van halte tot halte wordt voorlopig niet uitgebreid. Rover is tevreden over de verhogingen van de frequentie op sommige lijnen, maar heeft ook veel bezwaren tegen de veranderingen.

03
augustus
2017

Extra trappen station Nijmegen - Heyendaal

nh06Op het station Nijmegen - Heyendaal zijn extra trappen geplaatst. Ze zijn afkomstig van het oude station in Delft. Reizigers kunnen nu sneller de perrons verlaten. Door de grote drukte in de ochtend- en avondspits was de situatie op de perrons gevaarlijk geworden.

29
juni
2017

Nieuwe abonnementen en tarieven

TarNijmegenDe provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel gaan met ingang van 1 juli de reisproducten in het openbaar vervoer gelijktrekken. Dat is uniek in ons land. Rover is blij met de vier nieuwe abonnementen voor in de daluren. Maar heeft ook veel kritiek. De leeftijdskortingen bij de huidige abonnementen verdwijnen. En Rover ziet niets in het verhogen van de kilometertarieven.

05
mei
2017

Teleurstellende zomerdienstregeling Breng

zomerdienst1Een aparte Hoogzomerdienstregeling komt er niet meer. Maar busvervoerder Breng handhaaft in de nieuwe zomerdienstregeling de forse frequentieverlagingen van de bussen. Er zijn slechts kleine aanpassingen vergeleken met vorig jaar. En de zomerdienstregeling duurt geen acht, maar zeven weken. Rover Arnhem-Nijmegen is zeer teleurgesteld.

09
april
2017

Nieuwe stoptrein Arnhem-Düsseldorf

Abellio01Na bijna elf jaar is de grensoverschrijdende stoptrein vanuit Arnhem naar Duitsland weer in ere hersteld. De Rhein-IJssel-Express, ook wel RE19 genoemd, rijdt vanaf 6 april elk uur tussen Arnhem en Düsseldorf. De nieuwe Flirt-3-treinstellen stoppen in ons land alleen in Arnhem en Zevenaar. Via Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf Flughaven rijdt de trein naar het hoofdstation van Düsseldorf.

28
december
2016

Gesloten OV-poortjes station Nijmegen

poodef01Dinsdag 27 december zijn de OV-poortjes op het hoofdstation in Nijmegen definitief dicht gegaan. Bij de poortjes staan voorlopig nog NS-medewerkers om eventueel te helpen. In de hal staat een groot bod dat reizigers erop wijst bij de goede vervoerder in- en uit te checken. Twee weken geleden werden de poortjes twee dagen getest. Dat leverde geen problemen op.

06
december
2016

In Beeld: OV in de Waalstad

IB00Deel drie van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes over het openbaar vervoer in Nijmegen en omstreken. Op het treinstation in Elst is de nieuwe fietstunnel in gebruik genomen. Een abri uit de jaren vijftig van de Gelderse Tramwegen straalt weer. De trap naar de Tunnelweg op het stationsplein in Nijmegen is eveneens opgeknapt. En het is even wennen aan de naam Arriva op de Maaslijn.

10
november
2016

Een vernieuwde spitslijn 57 naar Kleef

Kleef01Busvervoerder Hermes wil de spitslijn 57 van Nijmegen naar Kranenburg schrappen. Er zouden te weinig reizigers zijn. Rover Nijmegen pleit voor behoud van de buslijn, maar met een nieuwe route. Reizigers uit Kleef en Kranenburg kunnen dan twintig minuten eerder aankomen op de Nijmeegse campus.

26
oktober
2016

Zwartboek Hoogzomerdienstregeling

meldpunt01De Hoogzomerdienstregeling van Breng was te weinig doordacht en er is veel te rigoureus geschrapt in de dienstregeling. Dit is de belangrijkste conclusie van het zwartboek, dat de klachten bevat van tachtig reizigers die hinder ondervonden van de sterk ingekrompen dienstregeling. Het zwartoek is vanmiddag door Rover Gelderland aangeboden aan de commissie Bereikbaarheid, OV en Cultuur van de Provincie Gelderland.

24
oktober
2016

Minder bussen Wijchen - Nijmegen Lent

Wijchen01Hermes wil tijdens de daluren in de ochtend en op zaterdagen het aantal ritten per uur halveren op de buslijnen 13 en 15 tussen Wijchen en Nijmegen Lent. Als reden noemt de busvervoerder dat er elk kwartier een trein gaat tussen beide plaatsen. Rover Nijmegen is erg verbaasd en ziet niets in de frequentieverlaging.

18
oktober
2016

OV-poortjes op station Nijmegen

Poortjes02Reizigers kunnen sinds vorige week de OV-poortjes op het hoofdstation in Nijmegen gebruiken. Bij de in- en uitgang van het station naast het ROC-gebouw en in de verkeerstunnel staan hoge poortjes. Op het binnenplein van het station voor het eerste perron staan lage poortjes. Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 11 december gaan de OV-poortjes dicht.

11
augustus
2016

Verwarring door Hoogzomerdienstregeling

hoogzomerdienst2Veel reizigers in Nijmegen weten niet waar ze aan toe zijn nu Breng een Hoogzomerdienstregeling    in het leven heeft geroepen. Dat blijkt uit het meldpunt van Rover Nijmegen, waar tientallen klachten binnenkwamen. De meest gehoorde klacht is onduidelijkheid over de dienstregeling wegens gebrekkige informatievoorziening.

22
juli
2016

Meldpunt Hoogzomerdienstregeling Breng

meldpunt01Rover Nijmegen is gestart met een meldpunt voor reizigers die klachten ondervinden van de 'Hoogzomerdienstregeling' die busvervoerder Breng gaat invoeren. Van 24 juli tot 4 september rijden de meeste buslijnen, ook in de spits, om het half uur in plaats van om het kwartier. Enkele lijnen krijgen zelfs een uur- in plaats van een halfuurdienst.

[12  >>