• Home
  • Nieuws afdeling Arnhem-Nijmegen

Rover Arnhem-Nijmegen

21
december
2015

Getest: Flixbus Nijmegen - Rotterdam

FlixbusDe nieuwe concurrent van de NS, Flixbus, rijdt nu ook in Nijmegen. Een lid van Rover-Nijmegen heeft de proef op de som genomen en test de busverbinding. Lees hier zijn ervaringen.

14
december
2015

Extra Fietsenstallingen HOV-lijn

fietsenstallingDe gemeente Lingewaard is begonnen met het plaatsten van extra fietsenstallingen bij een aantal haltes van de HOV-lijn 300 in Bemmel en Huissen. Het gaat om overdekte stallingen met zes fietsklemmen. Rover Nijmegen e.o. wees anderhalf jaar geleden al op de problemen bij de fietsenstallingen van de busverbinding tussen Nijmegen, Bemmel, Huissen en Arnhem. 

30
oktober
2015

Minder bussen Breng

station nijmegenActieve leden van reizigersvereniging Rover uit Nijmegen en omgeving zijn verbaasd dat serieus wordt overwogen om in de loop van december de busdienst 3% tot 4% in te krimpen. In deze regio neemt het gebruik van de huidige diensten juist toe. Volgens vervoerder Hermes zijn er zelfs lijnen waar nu 30% meer reizigers in zitten dan vorig jaar om deze tijd. Waarom iets beperken dat nu juist goed loopt?

10
augustus
2015

OV Plannen Gelderland

Nijmegen brug RavensteinNa de Provinciale Statenverkiezingen werd in Gelderland eind april de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en PvdA geïnstalleerd. Het coalitieakkoord Ruimte voor Gelderland bevat onder paragraaf 4 een lemma: Grensoverschrijdend OV. Een snelle busverbinding tussen Nijmegen, via Kleef, naar Doetinchem. Dubbelspoor bij Ravenstein en elekrificatie van de Maaslijn zijn enkele hoofdpunten. 

<<  1 2 [3