28
december
2016

Gesloten OV-poortjes station Nijmegen

Dinsdag 27 december zijn de OV-poortjes op het hoofdstation in Nijmegen definitief dicht gegaan. Bij de poortjes staan voorlopig nog NS-medewerkers om eventueel te helpen. In de hal staat een groot bod dat reizigers erop wijst bij de goede vervoerder in- en uit te checken. Twee weken geleden werden de poortjes twee dagen getest. Dat leverde geen problemen op.

poodef03Het in- en uitchecken is verspreid over de verschillende poortjes. Dat is goed aangegeven door een rood kruis en een groene pijl. Reizigers vergissen zich amper bij het inchecken. De emblemen van de vervoerders NS en Arriva boven de poortjes zijn goed zichtbaar. Aan de voet van de poortjes zijn kleuren aangebracht, blauw voor Arriva en geel voor NS. De poortjes van de twee vervoerders hebben ook een andere kleur.

In de ochtend- en avondspits zijn er weinig opstoppingen bij de poortjes. Dat komt grotendeels doordat de NS-treinen bijna allemaal stoppen en vertrekken vanaf het middenperron. De reizigers moeten dan door de stationstunnel. De reizigersstroom wordt daardoor een beetje verspreid. De treinen van en naar Den Helder en Schiphol vertrekken van spoor 4A. Alleen in de ochtend vertrekken sommige treinen naar Den Helder nog vanaf spoor 1A. De IJssellijn-treinen naar Zwolle en Roosendaal vanaf spoor 3B. De stoptreinen naar Den Bosch en Wijchen vanaf spoor 4B en de stoptreinen naar Arnhem en Zutphen vanaf spoor 3B. De Maaslijntreinen van Arriva, van Nijmegen naar Roermond vertrekken vanaf spoor 1B en spoor 35.

poodef04

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen