18
oktober
2016

OV-poortjes op station Nijmegen

Poortjes01Reizigers kunnen sinds vorige week de OV-poortjes op het hoofdstation in Nijmegen gebruiken. Bij de in- en uitgang van het station naast het ROC-gebouw en in de verkeerstunnel staan hoge poortjes. Op het binnenplein van het station voor het eerste perron staan lage poortjes. Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 11 december gaan de OV-poortjes dicht.

poortje03Op dit moment werken alleen de NS-poortjes. De oude in- en uitcheckpaaltjes van NS zijn weggehaald, met uitzondering van het overstapmeubel op perron 1b voor de Maaslijn. Voor de poortjes van Arriva, die straks op de Maaslijn gaat rijden, staan nu nog incheck-paaltjes van de huidige vervoerder Veolia. Ook zijn de emblemen van Arriva in de balk boven de poortjes nog niet aangebracht.

In totaal zijn er dertig poortjes. Aan de kant van het ROC-gebouw krijgen NS en Arriva elk drie poortjes, waarvan voor iedere vervoerder één groot OV-poortje geschikt is voor rolstoelers en kinderwagens. Op het binnenplein van het station staan aan de kant van AH vijf poortjes voor Arriva en zes voor NS. Aan de kant van Starbucks krijgt NS 9 poortjes en Arriva 2. Ook hier heeft iedere vervoerder aan beiden kanten één groot poortje. Op het voetpad van de verkeerstunnel krijgt iedere vervoerder eenzelfde OV-poortje, maar dan de hoge variant. De poortjes moeten de sociale veiligheid vergroten en het zwartrijden tegengaan.

Voorkant: de OV-poortjes aan de zijde van het ROC. Boven: de poortjes op het binnenplein van het station. Hiernaast: de poortjes in de verkeerstunnel.

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Reacties (3)

 • Joost

  Joost

  28 maart 2017 op 11:31 |
  Ik ben erachter gekomen dat NS (of Translink) op dit moment nog steeds onterecht geld verdiend aan de poortjes. Ik heb een businesscard dus zie meteen op mijn telefoon langs welke poortjes ik gegaan ben. Daarbij blijkt dat je extra geld betaald als je tijdens een 16 min durende overstap even een koffie gaat halen bij de AH, 3 meter achter het poortje. De verrekening binnen de totale reis kliopt niet en valt nadelig uit. Op een reis van Utrecht naar Wijchen kost het even naar AH gaan en meteen weer terug inchecken netto E. 0,28. Hier moet actie tegen ondernomen worden omdat het waarschijnlijk om heel veel geld gaat wat tenonrechte geincasseerd wordt van de kaart en waarvan men beloofd heeft dat het niet meer zou gebeuren. Uit en inchecken tijdens een overstap zou gratis zijn als dit binnen 35 minuten plaatsvindt. Klinkt dit bekend ?

  antwoord

  • Joost

   Joost

   28 maart 2017 op 11:34 |
   en ook na 3 dagen, als de reis administratief is afgehandeld door het systeem, blijkt nog steeds dat ik bij een uit- en incheck E. 0,28 meer kwijt ben dan zonder passage van de poortjes in Nijmegen.

   antwoord

 • Frits

  Frits

  12 november 2016 op 10:33 |
  Hallo, op de avond van 11-11 - 2016 ging ik mijn broertje uitzwaaie op nijm CS, we werden geconfronteerd met mannen in gele hesjes die moeste geldig vervoersbewijs zien ik had die nie en dus mocht ik niet verder dan die stomme rotpoortjes , mijn broertje liet zijn (reiskaart) zien en die 2 gaste in gele hesjes krege 't nie gescand en begonnen mijn broertje te betichte dat ie er wel geld op moest zette
  voordat mijn broertje naar nijmegen kwam had ie 50 euro opgezet dus stond genoeg op alleen hun systeem deed 't nie
  ook terug benede in de tunnel werd mijn de reiskaart van mijn broertje niet herkend of geaccepteerd door de scanmachine(paaltje)
  weer werd mijn broertje beticht dat er geld op moest zetten
  ik begon narrig te worden en zei kom ma tegen mijn broertje wij lopen naar de trein , en ik zeg die die man wij zijn fatsoenlijke mensen ik heb hier geen zin in .
  wij na boven op perron ingescand die reiskaart en ja hoor geen probleem
  komt die man met gele hesje na ons toe en drukt ie mijn broertje op 't hart dat hij uit moet zoeken hoe da nou zit
  En NU BREEKT MIJN KLOMP ALTIJD 'TZELFDE IN DEZE SHIJTWERELD ANDERMANS WERK LIGGE DOEN GA WEG MET JE BEAST SYSTEM GA WEG MET JE OVERCONTROLE . en als je mensen gaat ligge opdringen dit doen dat doen lever dan een competent systeem zodat deze confrontratie vermede kunnen worde . Deze wereld druipt van incompetentie en retardness... helaas

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen