26
oktober
2016

Zwartboek Hoogzomerdienstregeling

De Hoogzomerdienstregeling van Breng was te weinig doordacht en er is veel te rigoureus geschrapt in de dienstregeling. Dit is de belangrijkste conclusie van het zwartboek, dat de klachten bevat van tachtig reizigers die hinder ondervonden van de sterk ingekrompen dienstregeling. Het zwartboek is vanmiddg door Rover Gelderland aangeboden aan de commissie Bereikbaarheid, OV en Cultuur van Provincie Gelderland.

zwartboek01Breng voerde de Hoogzomerdienstregeling uit van 24 juli tot 4 september. Veel buslijnen werden in frequentie gehalveerd of zelfs helemaal opgeheven. Uit de binnengekomen klachten blijkt dat reizigers hierdoor veel hinder ondervonden zoals gemiste aansluitingen, lange wachttijden bij de halte, onbereikbare bestemmingen, hogere kosten vanwege een verplichte omreisroute en overvolle bussen. Daarnaast liet Breng flink wat steken vallen in de reisinformatie.

Er is bij de Hoogzomerdienstregeling niet goed gekeken naar een aanvaardbare bediening van grote wijken, omliggende dorpen en voorzieningen als een ziekenhuis. Ook is er onvoldoende rekening gehouden met overstapmogelijkheden op de trein of een andere bus. Er is geen hoognodig onderscheid gemaakt tussen spits en dal en gehele (spits)lijnen zijn geschrapt. De periode van de Hoogzomerdienstregeling duurde bovendien te lang. Rover ziet de ingreep als een bezuiniging, ten koste van reizigers. Dit experiment lijkt ons niet voor herhaling vatbaar.

Foto voorkant: het busstation naast het stationsplein in Nijmegen. Foto boven: René Coveen, coördinator van de Gelderse Rover-afdelingen overhandigt het zwartboek aan Agnes Lewe, voorzitter van de commissie BOC.

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen