10
september
2014

Eindelijk fijne bankjes Stationsplein Haarlem

houten-zitbanken-stationspleinTreinreizigers kunnen op station Haarlem eindelijk terecht op fijne houten bankjes. Op aandringen van Rover-Haarlem zijn de koude betonnen banken deze week alsnog vervangen.

In 2012 opende het nieuwe Stationsplein in Haarlem. Rover-afdeling Haarlem eo was bij de ontwikkeling van het plein betrokken en verheugde zich over het uiteindelijke resultaat. Op één ding na: de kille betonnen banken die de wachtruimte voor de bus op het plein ontsierden.

Koud en smerig, zo oordeelde Rover-Haarlem over de betonnen banken. “Onwaardig voor het historische station als entree van Haarlem.” De gemeente zag het beton lange tijd als passend in het ontwerp van het plein. Intussen kwamen er klachten binnen van reizigers, Rover heeft daarom flink bij de gemeente aangedrongen op vervangende bankjes die beter passen bij het mooie Haarlemse station.

Rover-Haarlem is blij dat de gemeente ondertussen ook nadacht over een prettigere wachtplek, waardoor het Rover-voorstel voor houten banken omarmd werd. De nieuwe bankjes zijn van het type dat overal in de historische binnenstad van Haarlem gebruikt wordt. Ze zijn mooi, stevig en je ziet er vaak mensen op zitten. Rover denkt dan ook dat de houten banken een aanwinst zijn voor de reiziger en het Stationsplein van Haarlem.

Categories: Rover-Haarlem e.o.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen