03
december
2014

R-Net goed idee, maar haltes niet zomaar schrappen

r net busRover is heel erg blij met het omzetten van buslijnen naar R-Net in de regio Haarlem. Maar het voortijdig schrappen van haltes is een zeer slecht plan.

Vanaf medio december rijden er -als RNet- meer bussen op de zeer drukke forensenlijnen naar de werkgebieden rond Amsterdam, de lijnen 175, 176, 177. Hard nodig want deze bussen zaten vaak al vol en het aantal reizigers groeit nog steeds. Zo gaat de 175 van een kwartierdienst naar elke 8 minuten. Ook de 140 tussen Haarlem-Heemstede-Hoofddorp en verder kan als R-Net aantrekkelijker worden, want deze lijn trekt nog wat weinig reizigers.

Slecht vind Rover dat er haltes verdwijnen, zoals Haarlem Schouwburg en diverse haltes in Heemstede.

Het idee van R-Net is dat de lijn voor doorgaande reizigers aantrekkelijker wordt als ie minder vaak stopt. Het intercity-idee dus. Daar staan we ook achter. Rover Haarlem vindt echter ook dat dit niet geldt aan het begin en einde van een lijn: op de pakweg 5 à 6 haltes vanaf Haarlem station worden bijvoorbeeld de 175, 176, 177 gevuld met instappers, iedere halte weer. En omdat Haarlem aan het begin van de lijn zit, heb je bijna geen doorgaande reizigers op deze lijnen naar de regio Amsterdam. Halte Schouwburg is één van die "vul"-haltes en moet dus niet geschrapt worden.

Zowel Rover als de gemeente Haarlem heeft protest aangetekend tegen het vervallen van deze halte, echter de vervoersregio Amsterdam (opdrachtgever van deze buslijnen) zet het plan toch door.

De 140 is een ander verhaal. Deze lijn is minder succesvol, rijdt eigenlijk te vaak in verhouding tot het aanal reizigers. In Heemstede zijn ook een aantal niet zo drukke haltes, én er zijn daar meer doorgaande reizigers (die instapten in Haarlem o.a). Deze lijn krijgt R-Net status juist om meer reizigers te trekken. Daar zijn we ook erg blij mee, want R-Net is een goede formule om meer mensen te verleiden de auto te laten staan. R-Net is dan ook bedacht door Rover Haarlem, samen met Gertjan Kamerik van Transtec.

Ondanks R-Net vinden wij dat de haltes in Heemstede moeten blijven, want hier verdwijnt bijna de helft van de haltes: Na de Blauwe Brug stopt bus 140 straks alleen nog bij het Julianaplein (bibliotheek) en Wipperplein. De haltes Spanjaardslaan, César Francklaan, Lanckhorstlaan en Zandvaartkade worden overgeslagen. Na het Wipperplein wordt de gewone route met haltes gevolgd naar Hoofddorp.

Rover Haarlem wil dat éérst de reistijd verbeterd wordt met doorstromingsmaatregelen. Naar ons idee kun je de 3 minuten reistijdverbetering tussen Tempeliersstraat en Hoofddorp station ook halen door stoplichten beter af te stellen. Haltes schrap je pas als het maximale is gedaan aan verkeersmaatregelen zoals direct groen voor de bus, busstroken e.d.!

Ook voor lijn 140 zet de stadsregio Amsterdam de plannen voor het opheffen van haltes door.

Lees hier de nieuwe dienstregeling inclusief de R-Net lijnen.

Categories: Rover-Haarlem e.o.

Reacties (1)

  • Wilco

    Wilco

    22 maart 2018 op 16:34 |
    Opheffen van haltes doet Connexxionn-R-Net aan de lopende band, o.a. in Amstelveen en Uithoorn. Redenen in Uithoorn teveel oude mensen en gehandicapte wat vertraagt en dus een halte Schendellaan opheffen. Ze hebben al een boete van 400.000euro gekregen voor niet nakomen van de concessie. Voor hun geen probleem wordt betaald van subsidie(belasting)geld.

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen