Rover: NS moet langere treinen inzetten

Reizigersvereniging Rover ontvangt steeds meer meldingen over volle treinen en bussen. Uit een analyse van de meldingen blijkt dat reizigers sinds 1 februari 2021 steeds vaker te maken hebben met volle treinen. Met name de intercity’s en sprinters in Flevoland worden veel gemeld. Het aantal meldingen is, rekening houdend met het lagere aantal reizigers, inmiddels weer op het niveau van voor Corona en groeit nog steeds.

Reizigers melden vaak dat treinen korter zijn dan voorheen. Rover roept NS daarom op langere treinen te rijden “Langere treinen zorgen er voor dat afstand houden makkelijker wordt en zorgt daarmee voor een prettigere reis” aldus Freek Bos, directeur van Rover. Op advies van het OMT heeft het kabinet besloten dat met het dragen van een mondkapje reizigers alle zitplaatsen en een aantal staplaatsen in het openbaar vervoer mogen gebruiken. Veel reizigers weten dit niet en denken dat in de trein ook de anderhalvemetermaatregel geldt. Reizigers ervaren treinen daarom sneller dan vroeger als ‘te druk’. Freek Bos: “Ik roep NS op om langere treinen in te zetten, ook als dat volgens de normen niet nodig is.” Hij vervolgt: “Reizigers terugwinnen is belangrijk, daar hoort veel comfort met ruimte bij. Zo krijgen reizigers weer vertrouwen in het OV.” Rover vraagt de vervoerders daarnaast een gemeenschappelijke uitleg aan reizigers over wat veilig kan in het openbaar vervoer.

Buiten Flevoland zijn de meeste meldingen afkomstig van reizigers op trajecten waar niet alleen met kortere treinen wordt gereden, maar tegelijk ook de frequentie is verlaagd. Dit geldt onder andere voor de intercity’s en sprinters tussen Den Haag en Utrecht en de sprinters tussen Uitgeest en Amsterdam.

Lees hier de rapportage van Rover over volle treinen in maart 2021.

Drukte in het OV, Corona

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons