NS onderzoekt sprinteradvies Utrecht – Houten van Rover

Rover is blij dat NS gaat onderzoeken of de spits-sprinter tussen Utrecht en Houten Castellum voortaan in beide richtingen op elk station kan stoppen. Nu stopt deze alleen in de drukste richting op alle stations. Rover had dit voorgesteld en ziet het als een eerste stap in de verbetering voor de reizigers die met de sprinter rond Utrecht Centraal reizen.

Rover wil dat deze sprinters zo snel mogelijk ook overdag tussen de spitsen in gaan rijden, zodat reizigers op het hele traject in de toekomst van vroeg tot laat vier keer per uur met een rechtstreekse sprinter tussen Woerden en Houten Castellum kunnen reizen. Nu kunnen reizigers tussen bijvoorbeeld Vleuten en Houten buiten de spits nog maar twee keer per uur met een sprinter reizen.

De aankondiging van het onderzoek staat in het besluit van NS naar aanleiding van een advies van de consumentenorganisaties in het Locov. In dit advies reageert Rover samen met de andere consumentenorganisaties op enkele voorstellen van NS voor kleine wijzigingen in de dienstregeling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons