Petitie: Meer fiets en OV, minder olieverbruik

Rover organiseert samen met de Fietsersbond, Milieudefensie en Wandelnet een petitie om de afhankelijkheid van Russische olie te verminderen. Daarom pleiten zij voor steun aan de werkgeversaanpak om in het woon-werkverkeer minder autokilometers te gaan rijden en voor de inzet van fiets, OV en bedrijfsbussen.

 Om het olieverbruik te verminderen willen Rover en de andere deelnemende organisaties dat de Tweede Kamer het kabinet vraagt om de werkgeversaanpak van het woon-werkverkeer te bevorderen door extra middelen voor fiets, OV en bedrijfsbussen vrij te maken. Invoering van deze maatregelen kan tot 8 miljard minder autokilometers en daarmee tot een miljard euro minder aan olieverbruik opleveren.

De partijen denken deze maatregelen te kunnen financieren door het geld waarmee de accijnsverlaging (die juist tot meer oliegebruik zal leiden) zou worden bekostigd anders in te zetten voor zuinigere en duurzamere vormen van vervoer in het woon-werkverkeer.

Verder kan volgens de organisaties het olieverbruik aanzienlijk worden teruggebracht door de maximum snelheid te verlagen naar 80 km per uur.

Draag bij aan beter OV en minder olieverbruik en teken hier de petitie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons