Skip to main content

Reizigers van en naar Zwolle treffen volle treinen.

Reizigers tussen de Randstad en Zwolle melden vele volle treinen bij het meldpunt Volletreinen.nl van Reizigersvereniging Rover. Daarnaast staan treinen tussen Den Haag en Schiphol en tussen Arnhem en Utrecht in de top 3. Rover roept de NS op om de treinen langer te maken.

Zwolle – Randstad
Zeker nog tot het begin van volgende maand blijft de Hanzelijn gestremd voor reizigers. Een hoogspanningskabel die op het spoor viel heeft enorme schade aangebracht. Daardoor moeten reizigers tussen Noord-Nederland en Zwolle omreizen via Amersfoort Centraal. Tussen Zwolle en Amersfoort Centraal zet NS echter niet de maximale treinlengte in. Treinen lijken zelfs korter dan vorig jaar toen de Hanzelijn nog wel gebruikt kon worden.

Rover herkent de uitspraak van NS in de media dat zij er alles aan doet om overlast te beperken dan ook niet. “We krijgen zelfs meldingen over drukke treinen in de avond. Dat is ook volkomen logisch omdat we zien dat NS de kleinste trein uit haar materieelpark in zet” zegt Rover-directeur Freek Bos. Rover vraagt NS namens alle reizigers van en naar Zwolle de treinen zo lang mogelijk te maken. “De situatie bij Dronten kunnen we niet veranderen, wel moet NS dan alles-op-alles zetten zoveel mogelijk reizigers een zitplek aan te bieden”. Naast langere treinen ziet Rover ook mogelijkheden om in de spits extra treinen in te zetten.

Ook drukte op trajecten waar NS minder rijdt
Ook op veel andere trajecten treffen reizigers volle treinen. Rover roept reizigers op alle volle treinen te melden via www.volletreinen.nl. Op die manieren houden we NS samen scherp. September is traditioneel de drukste maand van het jaar. Samen met de uitgedunde dienstregeling van NS zorgt dat voor meer meldingen. Naast de treinen van en naar Zwolle wordt de top 3 gecompleteerd met treinen tussen Den Haag – Leiden – Schiphol en tussen Arnhem en Utrecht Centraal. Dat zijn ook de verbindingen waar NS minder treinen is gaan rijden.

Drukte in het OV